Trunchi de copac

de yammy in Prajituri, 15 Mai 2009 | 8554 vizualizari

 

O prajitura fina,in starturi...perfecta chiar si pentru mofturosi:)

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 100 gr zahar
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 2 lingurite coaja de lamaie rasa
  • 100 gr unt moale
  • 50 gr faina
  • 50 gr amidon alimentar
  • 1 praf sare
  • pesmet pt forma
Decor:
  • 100 gr ciocolata neagra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trunchi de copac:

-Se separa ouale.Galbenusurile, zaharul, zaharul vaniliat si coaja de lamaie se bat intr-un castron pana la dizolvarea zaharului. Se adauga untul si se mai amesteca pana devine o crema consistenta
-Se incinge cuptorul la 150 garde. Se unge forma cu unt si se tapeteaza cu pesmet. Se adauga in ploaie faina amestecata cu amidonul peste crema de galbenusuri.
-Albusurile cu sarea se bat spuma, se rastoarna peste aluat si se amesteca usor cu telu.
-Se pun 2-3 linguri de aluat pe fundul forme (forma de tort de 24 cm, a mea a fost de 28 si nu a iesit prea inalta) si se intind uniform cu o pensula lata. Se coace aluatul in cuptor 3-5 min, pana ce aluatul incepe sa capete o tenta ma inchisa. -Apoi se intinde un alt strat de alaut, peste primul Se procedeaza astfel pana se termina aluatul.
-Se topeste ciocolata, si se toarna peste prajitura racita

Daca ti-a placut reteta noastra "Trunchi de copac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Leo