Cui nu-i place ciocolata? Si mai ales trufele de ciocolata! E adevarat ca nu sunt foarte scumpe in magazine, dar e mult mai bine cand poti sa-ti servesti musafirii din propriile tale trufe :-*
Este o reteta simpla cu care insa veti impresiona si pe cei mai pretentiosi prieteni.
Incepem prin a pune ciocolata la bain-marie.Cand s-a topit complet adaugam frisca lichida treptat si amestecam cu o lingura de lemn. Continuam pana se incorporeaza perfect, dupa care adaugam nucile faramitate, prajite in prealabil , zaharul,si 2 linguri de esenta de cafea/cafea simpla (amestecam).
Luam de pe foc si lasam la loc racoros. Dupa ce s-a racit compozitia, o dam la frigider pentru 3 ore sau peste noapte,dupa care incepem sa formam trufele: cu mainile inmuiate putin in apa formam bilute pe care le tavalim in ingredientele pentru decor si pe cale le asezam intr-o caserola/vas (aveti grija sa acoperiti bine suprafata trufelor).
Dupa ce am terminat sunt gata de mancat! Chiar si inainte daca aveti pofticiosi prin jur :)) . Trufele se pastreaza la frigider si sunt un desert delicios!
Pofta buna!