Trigoane cu gutui si smochine

de Sidy in Prajituri, 23 Noi 2012 | 3604 vizualizari

 

Nu cred ca nu ati patit-o si voi, vreodata....
Aveati chef de ceva dulce, cat mai repede posibil.
Asa ca m-am uitat prin frigider ce am si a iesit aceasta minunatie de prajitura, numai buna de gustat sau de pus la pachetel.
Si cum ma si pregateam de drum, au fost numai bune.

 

INGREDIENTE

  • 800 g aluat foietaj
  • 4 gutui
  • 9 smochine
  • 100 g zahar brun
  • 5-6 cuisoare
  • 1 zahar vanilat
  • 5o ml ulei
  • un ou- pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trigoane cu gutui si smochine:

Curatam de coaja gutuile si smochinele apoi le taiem cubulete.

Intr-un vas punem zaharul la caramelizat si adaugam apoi smochinele si gutuile, amestecam bine sa se omogenizeze cu zaharul caramel.Daca fructele nu lasa destul suc adaugam 1-2 linguri apa, dar numai daca este necesar.

Cuisoarele le maruntim intr-un mojar , apoi le adaugam la fructele care fierb, impreuna cu zaharul vanilat.

Foile de aluat, decongelate inainte, le intindem si le taiem patratele, in care punem cate o lingura cu pasta de fructe.

Indoim aluatul in doua, in forma de triunghi si cu furculita apasam pe marginea lui sa se lipeasca.

Batem bine oul si cu ajutorul unei pensule il intindem deasupra trigoanelor.

Punem trigoanele in tava pe hartia de copt si dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pentru aproximativ 30 de minute , pina se rumenesc trigoanele.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Servim trigoanele calde sau reci dupa bunul plac al fiecareia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trigoane cu gutui si smochine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

andreea_angelo 1

23.11.2012, 21:51

foarte bune

diaconta 1

23.11.2012, 22:23

ce bine arata

diana_k 1

26.11.2012, 09:11

bune, bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu frisca si fructe