Trandafiri cu visine

de Brindusa in Prajituri, 19 Iul 2010 | 5511 vizualizari

 

Si am ajuns si in sezonul visinelor! Nu-mi place sa le mananc in stare proaspata, dar ce minunate sunt in prajituri. Pana acum obisnuiam sa fac un fel de pansidpan pe care sa-l umplu cu visine cu zahar. Anul acesta sotul meu, rememorand prajiturile facute de bunica lui, si-a adus aminte ca ea punea visinele intr-un aluat ce semana cu cel de cozonac. Am zis sa incerc si eu. Am folosit un aluat asemanator cu cel de la “Trandafiri”, pe care l-am umplut cu visine. Recunosc ca m-am inspirat si de la dentistutza

 

INGREDIENTE

  • ½ kg visine, fara samburi, presarate cu 8 linguri de zahar
  • 500 g faina pentru cozonac
  • 25 g drojdie proaspata
  • 200 g zahar
  • 250 ml lapte gras, caldut
  • 200 g unt topit
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingurita esenta de vanilie naturala
  • un praf de sare
  • zahar vanilat (facut in casa) pentru presarat
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafiri cu visine:

Pune visinele intr-o strecuratoare deasupra unui castron, ca sa se scurga sucul. Amesteca drojdia cu 2 lingurite de zahar (din cele 200 g) si 50 ml din lapte. Lasa 15 minute. In timpul asta topeste untul si lasa-l sa se raceasca. Omogenizeaza galbenusurile si amesteca-le cu laptele ramas. Amesteca faina cu zaharul, sarea, drojdia. Adauga galbenusurile. Amesteca. Pune untul si esenta de vanilie. Amesteca cu mana, nu prea mult, doar pana ce se formeaza un aluat omogen si moale, dar care poate fi intins. Lasa la crescut cam 1 ora. 

Presara suprafata de lucru cu faina si rastoarna coca. Imparte-o in 3 bucati. Intinde fiecare bucata sa fie mai mult lunga decat lata si subtire. Pune visine pe lungimea foii, aproape de margine. Ruleaza foaia, in asa fel incat visinele sa intre inauntru. Taie bucati de 4 cm si pune-le una langa alta, in tava unsa cu unt, cu visinele in sus. Repeta si pentru restul de coca. Lasa la crescut ½ ora. In timpul asta incalzeste cuptorul la 180 C.

Coace 20- 30 minute. Dupa ce le scoti din cuptor stropeste-le cu sucul de la visine. Presara cu zahar vanilat.

TIPS-URI

1

ingredientele sunt pentru o tava rotunda cu diametrul de 40 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura frantuzeasca