Tortulete cu crema de ciuperci

de alba_zori in Aperitive / Garnituri, 7 Aug 2012 | 5069 vizualizari

 

Foarte fotogienice si foarte bune,trebuiesc laudate un pic,cand sunt invitati si vreti sa faceti ceva bun si frumos iata o idee,o crema de ciuperci buna,o bucatica de speck,carnita sarata,si o frunzulita de busuioc e tot sarmul ei,sper sa placa cat mie.

 

INGREDIENTE

  • pentru pasta:
  • 300 gr faina
  • 150 ml ulei
  • 1 ou
  • 2 sau 3 linguri de smantana
  • jumate de lingurita de praf de copt
  • sare
  • ou pentru uns si lapte
  • pentru crema:
  • 200 ml lapte
  • 50 ml smantana
  • 100 gr ciuperci tocate si stoarse
  • o lingura si jumate de amidon
  • un pic de sare
  • 50 gr parmezan ras
  • 20 gr unt
  • frunze de busuioc
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulete cu crema de ciuperci:

1. Se pregatesc cescutele mai intai, se amescteca toate ingredientele pe masa, se face o fantana din faina si restul e usor, pana rezulta o pasta usor de lucrat. Se lasa la odihnit in frigider 20 de minute, apoi se intinde intre doua foli transparente. Se aseaza subtire si cu grija in formele unse cu ulei, se ung cu galbenus si lapte, apoi se pun in cuptorul preincalzit la 170 grade, 20 sau minute,sau pana se coloreaza bine.

2. Se pregateste crema: se amesteca bine galbenusurile cu parmezanul, amidonul si se dizolva apoi cu laptele si smantana. Se pune pe foc pana se ingroasa, se adauga si untul, se adauga si crema de ciuperci rozolita cu usturoi, arome daca vrem, si data prin storcator. Si sare putina in caz daca mai dorim.

3. Se pune crema intr-un poche si se umplu cescutele. Se decoreaza cu o bucatica de carnita speck si o frunzulita de busuioc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulete cu crema de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

alba_zori 1

26.08.2012, 21:33

multumesc pentru apreciere,iti raspund repede,ungi un pic formele de fiecare data cu putin ulei de floarea soarelui sau unt,apoi asezi frumos pasta,dupa coacere in cuptor le scoti repede ajutandute cu un betisor,arde si trebuie sa le tii cu o carpa,important e sa le desprinzi imediat ca sa nu ramana in forma si dupa sa n-o poti desprinde,sper ca te-am ajutat putin

Valclaudia 1

28.08.2012, 20:25

incantatoare aceste produse!

alba_zori 1

13.09.2012, 17:07

ahh si in loc de ulei se poate pune unt sau margarina topita,cu unt e gustul mai bun,multumesc din nou

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de ciuperci - Reteta simpla si delicioasa