Ce pot eu sa va spun despre mancarica asta este ca e tare buna, putin condimentata...insa daca e acompaniata de un pahar de vin rosu, merge struna :) Nu mai facusem de ceva vreme paste, si poftele nu-mi mai dadeau pace. A trebui sa rezolv problema, si am trecut repede la treaba. Am fugit la magazin sa iau tortellini, de mult visam la ei - dada, e prima data cand mananc tortellini acasa. Eram indecisa daca sa fie cu branza si spanac sau cu prosciutto, dar pana la urma am ales procsciutto, si mai departe vedeti voi ce-a iesit.
Tortellini ii punem la fiert in apa cu sare. II fierbem 6-7 minute, apoi ii scurgem de apa.
Intr-o tigaie incingem uleiul de masline, punem cateii de usturoi si-i calim putin. Brocolli il spalam bine apoi il taiem marunt, marunt si-l adaugam peste usturoi. Lasam la calit, iar daca mai este nevoie adaugam putina apa pe parcurs. Cand brocolli s-a inmuiat suficient adaugam si urda ( asta am folosit eu, dar puteti pune si ricotta sau mascarpone ) smantana si laptele. Lasam sa fiarba 2-3 minute, dupa care adaugam si tortellini si mai lasam la fiert 5 minute dupa care dam deoparte. Eu nu am condimentat cu nimic, tortellini erau deja suficient de sarati.
Incingem o alta tigaie in care vom praji usor prosciutto pe ambele parti, fara adaos de grasime.
Servim pastele cu prosciutto prajit si presaram cascaval ras din abundenta. Daca va place vinul...sa nu cumva sa-l lasati deoparte ;) Se pare ca eu l-a, omis in poze :D
Pofta buna!