Torta se prepara foarte repede - in decurs de o ora.
Implujtura:
Crema :
decorul
Pe un fund de lemn mare se cerne toata faina . Margarina rece din frigider se taie aschii deasupra fainei. Se amesteca cu faina si se umbla cu un cutit mare si lat prin faina amestecata cu margarina , cum atii taia in bucatele mai mici margarina. Aceasta procedura se face foarte repede in decurs de 2-3 minute. Se toarna o lingura de vodca sau un alcool mai puternic .
Intr-un vas se amesteca bine smantina cu oul si sarea.
Se toarna toata in faina si se amesteca putin ( atentie nu se framanta)
cu mainele reci. Se strange aluatul gramada in forma de minge, amestecand in el. Se inveleste intr-o bucata de pelicula de bucatarie si se lasa in frigider pentru o ora.
Visina se scurge de sucul ei. Daca e necesar se adauga zahar , pentru ca sa mai indulcim visina.
Se incalzeste cuptorul pana la 200 C.
Se imparte aluatul in 6 parti egale.Bucatile de aluat se tin in frigider Din fiecare bucata de aluat se intinde cate o foaie foarte repede si nu apasand tare pe aluat, mai usurel.
Pe fiecare turta intinsa se adauga un rand de visina scursa bine si se strange in rulada usurel , nu apasand aluatul, pentru ca sa nu pierdem efectul de aluat in foi.Obtinem 6 rulade lungarete de lungimea tavei cu umplutura de visina si latimea de 2-3 cm.
Toate ruladele se aranjeaza pe o tava unsa putin cu ulei, sau margarina si se coc la cuptor timp de 20-25 minute. Urmariti cuptorul.
Se racesc ruladele.
In acest timp preparati crema :
Smantana ( de asemenea in stare rece) se bate cu mixerul cu zaharul pudra si vanilina, sau sucul de lamaie.
Pe un suport lungaret , se aranjeaza primele 3 rulade una langa alta, se toarna crema peste ele, pe urma -urmatoarele 2 rulade se pun deasupra lor , se toarna crema , si ultima rulada, se unge din jur -imprejur tortul cu crema ramasa.
Se decoreaza cu floricele de bezea, dar intre ele cu o seringa se orneaza floricele din lapte condensat dulce fiert, timp de 4 ore, si racit.
Se lasa tortul sa se inmoaie timp de 5-6 ore.