Tort Zebra cu inghetata

de Miha in Torturi, 12 Iul 2009 | 7192 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Inghetata cu cacao:
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura miere
  • 3 linguri cacao
  • 150 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • Inghetata cu zahar ars:
  • aceleasi cantitati ca si la inghetata de cacao
  • Blatul de biscuiti:
  • 150 g biscuiti obisnuiti
  • 1/2 cana miez de nuca
  • 80 g unt
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Zebra cu inghetata:

Ingheatata de cacao:

Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul si mierea,pana devin pufoase ca o crema.Adaugam si cacaoa.Laptele il punem la fiert si cand da in clocot il turnam peste crema de galbenusuri si mixam pana se racoreste.Dam la frigider pana la racirea completa.Adaugam frisca batuta putin si omogenizam.Dam la congelator,pentru 2-3 ore.Amestecam in ea din cand in cand,sa spargem acele de gheata ce se formeaza.

Inghetata cu zahar ars:

Acelasi mod de preparare ca si la inghetata de cacao,cu diferenta ca zaharul se caramelizeaza si se dizolva in laptele fiert.

Blat:

Punem totul la robot si mixam pana obtinem pesmetul de biscuit.Eu am facut un pesmet mai grosier si s-a cam dezintegrat :)).Recomand o mixare mai fina.

Intr-o tava cu inel detasabil,turnam pesmetul de biscuit si cu fundul unui pahar tasam bine pana se formeaza blatul bine legat.

In mijloc se aseaza o lingura de ingheata de cacao,apoi una de inghetata cu zahar ars.

Repetam pana terminam toata cantitatea de inghetata.

Dam din nou la congelator,pana la congelarea completa.

Se serveste cu sos de ciocolata alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Zebra cu inghetata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Miha 1

13.07.2009, 15:27

Oana,inca nu te-am convins sa te apuci de facut inghetata?

Oana 1

13.07.2009, 16:28

Ba da!! sigur o sa fac, dar numai sa gasesc momentul potrivit

monicutza 1

24.06.2011, 19:57

am facut si eu ,reteta ta de la inghetata,este delicioasa multumesc de reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Amandina