Tort vanilat

de amalia01 in Torturi, 15 Oct 2016 | 2774 vizualizari

 

Fara nici un motiv anume am avut chef sa fac un tort. Am combinat ce am gasit prin camara si a iesit ceva...cremos si aromat.

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 400 g piscoturi
  • 4 lgt cacao instant
  • 300 ml apa calda

crema:

  • 1 plic budinca de vanilie Dr. Oetker
  • 200 g zahar
  • 1200 ml lapte
  • 100 g amidon alimentar Dr. Oetker
  • 3 oua
  • 4 plicuri de zahar vanilat Dr. Oetker
  • un praf de sare

decor:

  • frisca batuta
  • napolitane cu ciocolata ( Kinder Bueno )
  • cacao instant
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort vanilat:

Prima data pregatesti budinca de vanilie conform indicatiilor de pe ambalaj, dar reduci cantitatea de lapte la 400 ml pentru a iesi mai consistenta.

Galbenusurile le amesteci bine 100g de zahar si 3 plicuri de zahar vanilat, pana cand devin spuma.

Adaugi apoi alternativ, laptele si amidonul. Dai la fiert la foc mic, pana cand se ingroasa. 

Amesteci aceasta crema cu budinca si lasi sa se racoreasca.

In acest timp bati albusurile spuma impreuna cu praful de sare, restul de zahar si plicul de vanile ramas.

Spuma astfel obtinuta o adaugi treptat in crema de vanilie, amestecand cu o spatula de jos in sus, ca sa nu se taie.

Lasi crema la rece.

In forma de tort cu pereti detasabili asezi hartia speciala de tort. 

Prepari un sirop din 4 lgt de cacao instant si apa calda , in care vei insiropa piscoturile si le asezi in forma de tort.

Torni crema calduta peste blatul obtinut si lasi sa se raceasca, apoi dai la frigider pentru 2 ore.

Indepartezi peretii si presari pe deasupra cacao, dupa care il decorezi cu frisca si bucati de napolitana.

Il servesti cu sos de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort vanilat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de clementine si cappucino