Fara nici un motiv anume am avut chef sa fac un tort. Am combinat ce am gasit prin camara si a iesit ceva...cremos si aromat.
crema:
decor:
Prima data pregatesti budinca de vanilie conform indicatiilor de pe ambalaj, dar reduci cantitatea de lapte la 400 ml pentru a iesi mai consistenta.
Galbenusurile le amesteci bine 100g de zahar si 3 plicuri de zahar vanilat, pana cand devin spuma.
Adaugi apoi alternativ, laptele si amidonul. Dai la fiert la foc mic, pana cand se ingroasa.
Amesteci aceasta crema cu budinca si lasi sa se racoreasca.
In acest timp bati albusurile spuma impreuna cu praful de sare, restul de zahar si plicul de vanile ramas.
Spuma astfel obtinuta o adaugi treptat in crema de vanilie, amestecand cu o spatula de jos in sus, ca sa nu se taie.
Lasi crema la rece.
In forma de tort cu pereti detasabili asezi hartia speciala de tort.
Prepari un sirop din 4 lgt de cacao instant si apa calda , in care vei insiropa piscoturile si le asezi in forma de tort.
Torni crema calduta peste blatul obtinut si lasi sa se raceasca, apoi dai la frigider pentru 2 ore.
Indepartezi peretii si presari pe deasupra cacao, dupa care il decorezi cu frisca si bucati de napolitana.
Il servesti cu sos de ciocolata.