Tort „Sueño de chocolate”

de simonacallas in Torturi, 18 Apr 2014 | 12959 vizualizari

 

Vă prezint un tort desprins din visurile iubitorilor de ciocolată: blat cu cacao neagră, cremă ganache de ciocolată neagră şi ornat din abundenţă cu ciocolată neagră şi albă. Tortul „Sueño de chocolate” (vis de ciocolată) este dens, cremos şi alintă papilele gustative într-un mare fel :)

 

INGREDIENTE

  • Două felii de blat de tort cu cacao preparat ca aici: http://www.bucataras.ro/retete/blat-de-tort-cu-cacao-59196.html
  • Pentru sirop:
  • 400 ml apă
  • 2 linguri miere
  • 3 linguri zahăr
  • sucul de la o lămâie potrivită
  • 2 inguri rom
  • Pentru ganache de ciocolaă:
  • 500 g ciocolată neagră (minim 70% cacao)
  • 400 ml frişcă lichidă
  • Pentru ornat:
  • 300 g ciocolată neagră
  • 200 g ciocolată albă
  • 300 ml frişcă lichidă

Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort „Sueño de chocolate”:

Preparare sirop: am pus la fiert apa, mierea, zahărul şi sucul de lămâie până când au căpătat aspectul unui sirop mai subţire. Apoi am luat de pe foc şi am asdăugat romul. Am lăsat să se răcească.

Preparare ganache de ciocolată: am rupt ciocolata în bucăţi cât mai mici. Am încălzit frişca lichidă până aproape de punctul de fierbere şi am turnat-o peste ciocolată. Am amestecat cu o spatulă până când s-a dizolvat ciocolata. Am lăsat să se răcească, apoi am amestecat cu mixerul de câteva ori, să se omogenizeze bine.

Asamblare tort: Am  însiropat prima foaie de blat (foto 1), am pus jumătate din cremă (foto 2), am întins-o şi am nivelat (foto 3), am aşezat cea de-a doua foaie (foto 4), am însiropat-o şi pe ea, iar cu restul de cremă am îmbrăcat tortul (foto 5), nivelând marginile şi partea de sus. Am dat la frigider, cât timp am preparat glazura de ciocolată.

Preparare glazura de ciocolată: am încălzit la microunde  200 ml frişcă şi am dizolvat în ea ciocolata neagră tăiată în bucăţi mici.  Am lăsat să se răcească şi, când avea consistenta unei creme mai ferme (care să păstreze forma atunci când e şpriţată), am pus-o într-un poş la care am ataşat un vârf de ornat în formă de stea închisă (foto 6). Am format spirale în formă de trandafiri de jur împrejurul tortului. Am procedat la fel cu ciocolata albă, pe care am dizolvat-o în 100 ml frişcă încălzită şi am pus-o în alt poş, cu acelaşi fel de vârf dr ornat şi am format trandafirii albi, de jur împrejur şi pe platforma tortului. Cu restul de cremă de ciocolată neagră am format trandafirii din mijloc.   

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort „Sueño de chocolate”" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

simonacallas 1

28.04.2014, 06:29

Xandrinne, multumesc mult

SimonaCallas44 1

16.03.2019, 06:08

Aceasta reteta este folosita de situl bucataras.ro in mod abuziv, fara acordul proprietarului www.simonacallas.com.

Rahela Velicu 1

03.06.2021, 14:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Happy B-day for Miruna si un Tort (de ciocolata) cu crema de trufe