Tort Strumpfesc cu branza si caramel

de claudiaO in Torturi, 3 Dec 2014 | 2882 vizualizari

 

Daca fost SF Andrei , nu puteam sa ratez ocazia de a-I face lui Edi un tort, pt ca il cheama si Andrei.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua,
  • 5 linguri ulei,
  • 5 linguri faina,
  • 5 linguri zahar,
  • 1 praf de copt,
  • esenta de vanilie 1 lingurita
  • Caramel
  • 250 gr zahar,
  • 100 gr alune de padure prajite,
  • 100 gr migdale prajite,
  • jumatate de lingurita sare,
  • 25 gr unt,
  • 100 ml frisca lichida
  • Crema:
  • 500 gr branza dulce de vaci Lacteea,
  • 250 gr unt moale,
  • 150 -200 gr zahar pudra vanilat (asta il punem dupa gust),
  • 250 gr frisca lichida,
  • coaja de la 1 lamaie,
  • esenta de vanilie 1 lingurita;
  • 50 gr lamaie confiata (de la Lidl)
  • Sirop 
  • 100 gr zahar,
  • 200 ml apa,
  • 2 lingurite esenta de rom

Decor - jeleuri Haribo Srumpfi

Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Strumpfesc cu branza si caramel:

Am inceput cu blatul: separam albusul de galbenus;galbenusurile le-am frecat cu uleiul, iar albusurile le-am batut spuma tare impreuna cu zaharul; am adaugat galbenusurile peste albusuri, am pus esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt si am amestecat usor de jos in sus.Am dat blatul la cuptor, asezat pe hartie de copt, in tava 40x30 a aragazului.

Am continuat cu crema: untul moale l-am mixat cu zaharul,apoi am adaugat branza dulce, esenta de vanilie si coaja de lamaie. La final am amestecat cu frisca batuta bine si am lasat-o la rece.

Caramelul: am pus la foc zaharul pana s-a totpit si a prins culoarea chihlimbarului, apoi am adaugat unutul, sarea si frisca lichida - atentie sa nu va ardeti, pt ca emana aburi fierbinti; am adaugat migdalele si alunele si am amestecat bine.

Pentru sirop am caramelizat zaharul, am stins cu apa si am lasat pe fos pana s-a totpit - la final am adaugat esenta de rom.

Asamblare:am taiat blatul in 3 fasii egale si le-am insiropat usor ; am pus crema sub forma a doua linii groase, iar intre ele am pus caramelul cu alune;am format un melc si l-am asezat pe verticala pe platou; in continuare am procedat la fel si cu celelelte doua fasii. La final am imbracat tortul in crema alba.

Am decorat cu strumpfii jeleu.

A fost un tortulet pe placul copiilor :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Strumpfesc cu branza si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu branza si visine