Bine v-am regasit! E prima mea postare din acest an. Va rog sa ma iertati pentru absenta, in perioada aceasta am devenit mai comoda si incerc sa ma bucur de cele 4 luni de sarcina care mi-au mai ramas, Se pare ca in luna mai vom avea si o fetita, pe care o asteptam cu nerabdare. Pana atunci o sa incerc sa revin la normal si sa postez retetele restante. Pentru inceput vin cu un tort simplu, racoros si delicios.
Ouale se separa, albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul si apa si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Ideal e sa se bata pana se topeste zaharul. Peste galbenusurile batute adaugam faina amestecata cu praful de copt. Amestecam cu mixerul. Compozitia e destul de vartoasa insa va deveni pufoasa de la albusuri. Lasam mixerul deoparte si adaugam albusurile batute, amestecand cu lingura de jos in sus. Turnam compozitia in forma de silicon. Forma de silicon e foarte moale si trebuie pusa intr-o tava obisnuita de prajitura si asa se introduce in cuptorul preincalzit, la foc mic si se coace blatul 35 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Forma de silicon nu trebuie unsa cu nimic, blatul se va desprinde usor si nu se lipeste.
Intr-o cescuta se pun 3-4 linguri de suc de la compotul de ananas si se pune gelatina (1 plic si jumatate) la hidratat.
Intr-un vas se pun galbenusurile amestecate cu zaharul, faina, laptele ci coaja de lamaie confiata si se fierbe crema pana se ingroasa. Se lasa apoi sa se racoreasca putin, apoi se adauga gelatina hidratata. Se amesteca pana se dizolva gelatina, apoi se lasa crema sa se raceasca. Dupa ce crema s-a racit, se adauga frisca batuta si se amesteca.
Blatul se taie in doua, se insiropeaza cu siropul de la compotul de ananas. Se pune primul blat in forma de stea, se pune jumatate din crema peste care se pun cubuletele de ananas, restul de crema, al doilea blat insiropat si se pune tortul in frigider minim 4 ore. Eu l-am lasat peste noapte.
Si pentru ca forma de tort nu e foarte inalta, m-am ajutat de folie de aluminiu si am pus pe margini pentru a nu se scurge crema.
Pentru stelutele de ciocolata, am desenat pe hartie de copt conturul stelutelor ajutandu-ma de o forma de biscuiti. Am topit cateva patratele de ciocolata neagra, am pus ciocolata topita intr-o punga careia i-am taiat un colt si am desenat dupa contur stelutele de ciocolata. Am presarat pe stelute bombonele aurii si argintii si am pus stelutele 10 minute in frigider.
Am taiat cateva rondele subtiri de lamaie si portocala, le-am pus intr-o tava pe hartie de copt si am pus tava in cuptor timp de o ora, cu usa cuptorului intredeschisa, apoi am intors rondelele si le-am mai uscat inca o ora
Tortul l-am acoperit cu frisca batuta, am presarat fulgi de cocos si am ornat cu stelute si felii de lamaie si portocale.