Tort spirala

de Dulciuri cu Georgiana in Torturi, 3 Noi 2016 | 3791 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 100 g zahar
  • 180 g faina
  • 200 g ciocolata alba
  • 100 g unt
  • 1/2 plic praf de copt
  • 400 ml frisca lichida
  • 250 mascarpone
  • chipsuri de ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort spirala:

Topim ciocolata cu untul. Lasam sa se racoreasca. Mixam albusurile spuma,Separat mixam galbenusurile cu zaharul pana se topeste. Peste galbenusuri adaugam ciocolata topita cu untul.Amestecam bine, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt. Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptorul incins pentru 40-45 de minute. Lasam blatul sa se raceasca.

Pentru crema amestecam mascarponele cu crema de ciocolata  si apoi cu 200 ml frisca batuta.

Taiem blatul in fasii atat de late cat dorim sa fie de inalt tortul. Distribuim crema pe fiecare fasie de blat apoi incepem sa le rulam una in continuarea celeilate.Imbracam tortul cu crema de ciocolata si ornam cu restul de 200 ml frisca batuta, chipsuri de ciocolata si ciocolata maruntita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort spirala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort spirala - pentru tripla aniversare