Trebuia sa construiesc rapid un tort aratos, dar si delicios pt nasica mea care implineste 8 anisori. Fiind domnisoara cu pretentii destul de mari , m-am gandit sa nu ii insel asteptarile si sa-i fac unul rapid cu ingredientele ce le-aveam prin frigider si cateva fructe , ca tot e sezonul lor.Si pentru ca tot facusem fondant dupa reteta Dnei. Antonina S, am inceput a-l colora si a-l invarti pe toate partile pentru a-i da forma dorita tortului. A avut succes in fata copiilor, evident :)
Se prepara blatul : se separa albusurile de galbenusuri , se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul in ploaie , galbenusurile unul cate unul si faina , amestecand cu o spatula de sus in jos. Se coace la foc potrivit in cuptorul incins in prealabil pana trece testul scobitorii.
Preparam siropul : punem la fiert apa si zaharul cateva clocote si adaugam vanilia la final . Lasam la racit.
Intre timp pregatim budinca conform indicatiilor de pe pachet dar in cantitatile precizate mai sus. La final adaugam untul si lasam la racit (eventual se acopera cu folie plastic pentru a nu se face pojghita) pana ajunge la o temperatura usor suportat la mana . Pregatim frisca pe care o incorporam in crema de budinca.
Crema de fructe: mixam crema mascarpone , adaugam frisca batuta si zmeura.
Asamblam tortul : primul blat insiropat, crema de vanilie , zmeura, al doilea blat insiropat, crema de fructe . Se orneaza dupa bunul plac, eu am folosit fondantul preparat de mine cu o zi inainte.
1
daca nu aveti fondant , tortul se poate imbraca in frisca/ciocolata alba/glazura
2
puteti folosi orice tip de fructe de padure