Pentru weekend va las un tort gustos, fin si delicios.
Topim ciocolata pe baie de aburi.
Untul il mixam spuma, adaugam zaharul si mixam in continuare cateva minute. Adaugam ciocolata usor racita si mixam pana la omogenizare. Apoi adaugam pe rand galbenusurile mixand dupa fiecare.
Albusurile le batem spuma separat cu un varf de sare.
Adaugam la compozitia de mai sus faina amestecata cu cacao, apoi incorporam cu grija albusurile spuma.
Tapetam o forma rotunda mica cu hartie de copt pe fund si ungem cu unt forma (eu am folosit o forma de 17 cm dar e ok si una de 20cm. Daca faceti in forma mai mare dublati cantitatile).
Turnam compozitia in forma si dam la cuptorul preincalzit la 140 de grade timp de 50 min.
Scoatem din cuptor si lasam la racit. Dupa ce s-a racit taiem in strat subtire partea de deasupra pentru a avea un tort drept si pt ca e usor crocanta partea de sus. Apoi taiem tortul in doua.
Incalzim gemul si ungem cu jumatate din cantitate prima foaie de blat. Asezam a doua foaie si la fel o ungem cu restul de gem.
Glazura: intr-un vas punem apa si zaharul pe foc si lasam sa fiarba 3-4 minute. Luam de pe foc si adaugam ciocolata facuta bucati, amestecand pana se topeste ciocolata. Turnam apoi glazura pe tort incepand de la mijloc si cu un cutit nivelam rapid. Ungem si marginile cu glazura.
Dam la rece minim 2 ore sau pana a doua zi.
Servim cu frisca.