Este un tort in forma de bomba facut intr-o forma conica, rotunda.Este un tort elegant ca si forma si gust...
Avem nevoie de o forma rotunda, conica , rotunda, deoarece acest tort se face prin rasturnare.Dupa ce s-au batut oualele , albus separat cu 15 lg.zahar, se amesteca si celelalte ingrediente.Ciocolata topita se lasa sa se mai raceasca, se amesteca cu alunele apoi cu albusurile,galbenusurile si la urma faina.Dupa ce s-a copt si s-a racit, tortul se taie in 3 bucati care la rindul lor se taie dupa diametrul bolului in care se fixeaza tortul.Se tapeteaza cu folie dupa forma lui, apoi se pune din crema, si tot asa cite un blat se taie la diametrul bolului si alternat, crema , blat pina se termina cu blatul care acopera ca un capac bolul.
Crema: O cutie de Rocher Ferrero se marunteste in blender,Nutella se pune la incalzit pe foc, apoi se pune 100gr.alune maruntite si prajite dupa care gelatina topita.Se raceste crema si se amesteca cu frisca batuta.Eu nu am mai pus zahar dar cine vrea poate pune. Se umplu alternativ blaturile.Cind e gata tortul, se pune la frigider pina a doua zi apoi il rasturnam, luam folia de pe forma si ornam tortul cu crema si bucati de rocher.