Tort rinichi

de laura_n in Torturi, 2 Aug 2012 | 4542 vizualizari

 

Stiu ca o sa va zburliti, o sa ziceti: vaaai :)):))
Acesta este un tort simbolic pentru un coleg care a facut un transplant de rinichi si care, la 1 an de la operatie, a vrut sa marcheze momentul cu un tort in forma de rinichi.
Ideea e ca nu si-a imaginat sa fie asa de realist, si chiar a avut emotii :)))

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 lg faina
  • 6 lg zahar
  • 3 lg cacao
  • 200 gr ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 gr crema de branza
  • un pliculet gelatina
  • 200 gr capsuni proaspete
  • pasta zahar
  • 500 ml apa pt sirop
  • 4 lg zahar brut pt sirop
  • 120 gr unt nesarat frecat cu 50 gr zahar pudra
  • colorant alimentar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort rinichi:

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharulul si se bat pana se obtine bezeaua, dupa care adaugam faina si cacaoa. Compozitia se toarna intr-o forma de copt si se coace la foc potrivit cam 40 min.

Smantana lichida se infierbanta si se adauga ciocolata, se amesteca pana se topeste si apoi se adauga gelatina hidratata in putina apa. Se lasa sa se raceasca putin si se mixeaza usor cu crema de branza. 

Capsunile se spala si se taie felii.

Se face un sirop din apa si zahar si se fierbe. 

Blatul racit se taie in trei straturi, se insiropeaza, se adauga un strat de crema, capsuni taiate felii, alt strat de blat insiropat, iar crema, capsuni, etc.

Tortul obtinut se da la frigider pentru cateva ore, apoi se imbraca in crema de unt si se imbraca in fondant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort rinichi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (29)

laura_n 1

07.08.2012, 22:12

Ruxy, multumesc
chiar fratele lui i-a donat un rinichi

-Licurici- 1

26.11.2015, 19:31

Ce gest frumos! Multa sanatate! iar tortul e interesant!

Bya Ralu 1

26.11.2015, 19:55

ce tare e )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu frisca si capsuni