Tort pentru "Sfantul Valentin"

de angyb in Torturi, 15 Feb 2013 | 4833 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 plic drojdie pt.dulciuri
  • 1/2 colorant rosu
  • Crema:
  • 3 linguri de faina
  • 1 ou
  • 600 ml lapte
  • 1 esenta de vanilie
  • 3 linguri de zahar
  • 200 ml frisca
  • Bordura:
  • 400 g ciocolata menaj
  • 100 g unt
  • 50 ml lapte
  • Decor:
  • 200 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru "Sfantul Valentin":

Blat:

Batem spuma galbenusurile cu 2 linguri de zahar pana cand se albesc dupa care adaugam colorantul. Adaugam albusurile batute spuma cu restul de zahar si faina alba amestecata cu drojdia. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava cu fundul detasabil tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 30 de minute (pana cand trece testul cu scobitoarea)

Crema:

Amestecam faina cu un ou, esenta de vanilie si 100 ml lapte. Restul de lapte in punem la fiert dupa care adaugam amestecul de faina si lasam sa clocoteasca pana cand se ingroasa amestecand mereu. Lasam sa se raceasca dupa care adaugam frisca batuta spuma.

Taiem blatul in trei, apoi turnam jumatate din crema, adaugam al doilea blat si restul de crema dupa care acoperim cu al treilea blat.

Pentru bordura topim pe baie de abur ciocolata impreuna cu untul si laptele. Taiem o fasie de folie pt.ambalat cea cu pocnitori si intindem ciocolata topita deasupra. Lasam sa se raceasca doar atat cat sa nu curga.

Ungem marginea tortului cu putina frisca batuta dupa care montam in jur bordura de ciocolata si dam la rece.

Cand ciocolata s-a intarit decoram cu frisca batuta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru "Sfantul Valentin"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Merisor 1

16.02.2013, 07:56

Imi place cum ti-a iesit banda de ciocolata!

angyb 1

16.02.2013, 09:01

ROcsi .Anna multumesc

angyb 1

16.02.2013, 09:02

Meri multumesc sa sti ca am avut un pic de emoti ca nu o sa reusesc sa o fac (banda) dar si mie tare mi-a placut

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Red Velvet Cake