Tort pentru iubirea mea

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 24 Oct 2011 | 7847 vizualizari

 

Azi este ziua sotului meu, care implineste o frumoasa varsta, i-am pregatit si eu un umil tortulet, pe care l-am facut cu toata dragostea pentru el si pe care asteptam sa-l devoram imediat cum ajunge acasa.
LA MULTI ANI IUBIREA NOASTRA!!!!TE IUBIM ENORM!!!!!!

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
    • 5 oua
    • 10 linguri de zahar pudra
    • 10 linguri de lapte
    • 5 linguri de ulei
    • 1 praf de copt
    • 1 praf de sare
    • ~ 1 pahar de faina
    • vanilie
    pentru rulada:
    • 4 oua
    • 8 linguri de zahar pudra
    • 1 praf de copt
    • 1 praf de sare
    • ~200 g de faina
    • coaja rasa de lamaie
    • vanilie
    • gem de mure ( sau de care va place)
    pentru crema:
    • 350 g frisca lichida
    • o budinca de vanilie
    • o budinca de frisca
    • 800 ml lapte
    • 8 linguri de zahar
    • vanilie
    • 1 plic gelatina
    • cirese din compot ( am bagat ciresele dintr-un borcan de 800)
    pentru decor:
    • frisca
    • 1 plic tort jeleu
    • 250 ml zeama de compot de cirese
    • 2 linguri de zahar
    • 50 g ciocolata cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru iubirea mea:

Pregatim blatul:


Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, vanilia, faina amestecata cu praful de copt , dupa care omogenizam bine compozitia. Turnam compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pe care o ungem cu putin ulei ( eu asa fac, voi o puteti lasa asa) si dam tava la cuptorul preincalzit aproximativ 20 de minute la foc mediu. Facem testul cu scobitoarea. Il lasam la racit dupa care il taiem in 2.

Pregatim blatul pentru rulada: se bat albusurile spuma tare, se pune zaharul in ploaie, apoi galbenusurile, faina amestecata cu un praf de copt, coaja rasa de lamaie, vanilia. Se coace in tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt.
Pt ca rularea sa fie perfecta se umezeste un prosop si se ruleaza blatul pe el, acesta nu trebuie sa se raceasca, se lasa o ora dupa care punem gemul de mure sau crema si rulam cu grija. Lasam inca o ora inainte de a taia rulada.
Pregatim crema: Pentru inceput vom pregatii budinca conform instructiunilor de pe pachet ( eu nu pun 500 nl de lapte la plic ci 400 ml), inainte de a oprii focul punem vanilia, apoi o luam de pe foc si o lasam la racit. Batem frisca bine bine, dupa care o amestecam cu budinca, care trebuie sa fie racita bine, peste care vom turna in fir subtire gelatina pregatita conorm instructiunilor de pe pachet si omogenizam bine crema, apoi dam la rece 10 min.
Asamblarea:
Tapetam o tava cu peretii detasabili cu folie alimentara, dupa care punem pe peretii tavii rulada taiata felii ( asezata una langa alta, vezi foto), apoi punem primul blat, il insiropam cu zeama de la compotul de cirese, crema, in care vom baga cirese din compot, carora le-am scos samburii, punem celalat blat insiropat, un alt strat de crema cu cirese, apoi vom pregatii jeleul conform instructiunilor de pe pachet ( eu am pus in loc de apa, zeama de compot, insa putem pune apa) si il punem in mijloc, acesta urmand a se distribuii uniform spre margini. Topim ciocolata, din care vom face o inimioara pe o foaie de copt si o dam la rece o ora. Ornam apoi cu frisca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru iubirea mea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata