Tort pentru diabetici

de Brindusa in Torturi, 13 Noi 2011 | 33532 vizualizari

 

Cei care au in casa un diabetic stiu cat e de greu sa faci dulciuri adaptate dietei lor speciale. Tatal meu este diabetic de multi ani, nici nu mai stiu cati. Nu a fost niciodata insulinodependent si nici medicamente pentru scaderea glicemiei nu ia. O regleaza prin dieta alimentara si suplimente naturiste. Cel mai greu i-a fost si ii este cand ne vede pe noi mancand dulciuri si el nu are voie.

De aceea, m-am hotarat ca de ziua lui sa-i fac o bucurie printr-un tort special, din care sa poata manca.

Prin urmare, acesta a fost tortul prin care i-am urat eu "La multi ani" tatalui meu, la implinirea a 82 de ani.

Chiar daca nu am folosit zahar ci zaharina si am incercat sa fie cat mai hipocaloric, aveti grija cat mancati. Este totusi un tort :)

 

INGREDIENTE

  • 2 oua, separate
  • 4 linguri cu varf amidon de porumb
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 linguri de unt topit si racit
  • 1/2 lingua esenta naturala de vanilie
  • 500 g branza dulce de vaci
  • 100 ml suc de zmeura (sau alte fructe) neindulcit
  • 8 pastile de zaharina
  • 5 g gelatina inmuiata intr-o lingura de lapte
  • 2 linguri cu smantana
  • 100 g ciocolata pentru diabetici
  • zmeura pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru diabetici:

 Incalzeste cuptorul la 180 C

Blatul se face intr-o forma cu fund detasabil mica, de 22 cm diametru, tapetata cu hartie de copt. Hartia se unge putin cu unt.

Bate bine albusurile. Amesteca amidonul cu praful de copt. Omogenizeaza albusurile si adauga untul topit, apoi esenta de vanilie. Amesteca. Adauga amidonul cu praful de copt. Amesteca. Adauga albusurile in 2 transe, amestecand usor ca sa nu se lase. Toarna coca in forma de tort si coace 10 minute la 180 C. Scoate blatul din forma si lasa-l la racit pe un gratar metalic.

Pune branza de vaci intr-un blender si bate-o bine, pana devine o crema. Incalzeste putin sucul de zmeura si pune in el pastilele de zaharina, sa se dizolve. Adauga si gelatina inmuiata si amesteca pana ce se topeste. Adauga crema de branza si amesteca bine. Pune crema in frigider sa se raceasca si sa se intareasca putin. 

Pune blatul pe farfuria din care o sa servesti tortul. Peste el pune peretii detasabili ai formei de tort. Toarna crema deasupra. Pune tortul in frigider pana a doua zi.

A doua zi, cand crema e intarita si nu mai curge, scoate peretii formei de tort cu grija.

Incalzeste smantana pana cand incepe sa faca mici basici. Adauga ciocolata rupta in bucati mici. Amesteca bine ca sa se topeasca toata ciocolata. Lasa crema sa se raceasca putin. Toarn-o peste tort. Orneaza-l cu cateva zmeurici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru diabetici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

mirela0911 1

14.11.2011, 20:40

La mult iani tatalui! O idee excelenta de tort

VERONICA2607 1

15.02.2012, 09:12

super....o sa-l fac si eu...pentru tatal meu....multumim pentru asemenea reteta

DIANA B 1

15.06.2013, 08:32

La multi ani tatalui tau ... iote , asa sper sa traiesc si eu mai mult (eu sunt insulinodependenta de muuulti ani)si fac toate dulciurile doar cu fructoza , care ma rupe cat e de scumpa , dar nu rezist tentatiilor
Am retinut reteta ta ...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tortul ingerilor