Mai intai pregatim portocalele glazurate cu care imbracam tava de tort. Intr-un vas se pune apa la fiert si cand a dat in clocot se pun rondelele de portocala sa se opareasca 4 minute, ca sa eliminam amareala din coaja. Se scot apoi din apa si se lasa putin la scurs.
Intre timp pregatim siropul. Fierbem apa cu zaharul si lasam sa dea cateva clocote apoi adaugam rondelele de portocala si le lasam pe foc 5-10 minute,apoi le scoatem pe o hartie de pergament si le lasam sa se raceasca.
Intre timp pregatim crema: Intr-o craticioara punem la foc laptele cu frisca lichida si lasam sa se incalzeasca . Batem cele 8 galbenusuri cu un praf se sare si cele 8 linguri de zahar,dupa ce si-au dublat volumul adaugam in fir subtire amestecul caldut din lapte si frisca si punem totul inapoi pe foc mic si il lasam pana se ingroasa. Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet,apoi o adaugam in crema calduta.Lasam sa se intareasca putin,apoi impartim crema in 2 parti,in prima punem zeama de la cele 2 portocale,iar in a doua punem lingurita de ness si amestecam bine. Apoi punem cate 200g de frisca batuta in cele doua crema .
Intre timp pregatim forma in care vom turna cele 2 creme. Intr-o tava rotunda de tort cu fudul detasabil se pune o folie de plastic si apoi asezam rondelele de portocala,mai intai pe lateralele formei,apoi pe fundul ei.Turnam mai intai crema alba,cea cu zeama de prortocala,apoi pe cea de ness.Dam forma la frigider pentru 3-4 ore,sau o puteti lasa de seara pana dimineata.Cad crema s-a intarit bine se ia un platou si se rastoarna tortul,se desprinde usor folia de plastic de pe tort,apoi se orneaza in functie de preferinta.Dar poate fi lasat si asa simplu,aspectul este la fel de frumos