Dragelor, asta este cel mai mare rasfat al meu. mare iubitoare de tot ce e dulce, dar cand vad tortul asta parca nu ma mai pot oprii din mancat. Prima data l-am incercat la o cofetarie si de 2 ani tot experimentez sa gasesc reteta potrivita( blatul a fost cel mai complicat, ca doar trebuia sa imi iasa blatul perfect, restul e floare la ureche).
1.Mai intai facem blatul , nu mai scriu reteta, o aveti aici: https://www.youtube.com/watch?v=TJ2tQBjBN7M si este si in retetele mere de mai sus. Il taiem( in 2, daca il taiati in 3 o sa fie un tort foarte inalt)
2. Insiropam primul blat cu zeama de la compot + cele 50 gr zahar. Batem 300 ml frisca si asezam 3/4 din ea peste primul blat. Imprastiem visinele si asezam cel de-al doilea strat insiropat si el. Il acoperim cu restul de frisca si il punem la frigider.
3. Incalzim 100 ml de frisca si o turnam peste ciocolata rupta in bucatele. lasam un minut apoi amestecam energic pentru a se topi toata ciocolata. Scoatem tortul din frigider si il ornam cu acest ganache.
Pofta buna! Si macati cu moderatie :))
1
Reteta video aici: https://www.youtube.com/watch?v=mWk84rcGJjY&feature=youtu.be
2
Daca nu se topeste de tot ciocolata puteti sa o puneti pe baie de aburi si sa amestecati pana se topeste.