Tort Padurea Neagra

de DeliciidelaM in Dulciuri, 24 Apr 2016 | 3165 vizualizari

 

   Dragelor, asta este cel mai mare rasfat al meu. mare iubitoare de tot ce e dulce, dar cand vad tortul asta parca nu ma mai pot oprii din mancat. Prima data l-am incercat la o cofetarie si de 2 ani tot experimentez sa gasesc reteta potrivita( blatul a fost cel mai complicat, ca doar trebuia sa imi iasa blatul perfect, restul e floare la ureche).
 

 

INGREDIENTE

  • un blat de cacao
  • 400 ml frisca lichida
  • 200 gr visine congelate ( sau din compot)
  • 50 gr zahar pudra
  • ciocolata pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Padurea Neagra:

1.Mai intai facem blatul , nu mai scriu reteta, o aveti aici: https://www.youtube.com/watch?v=TJ2tQBjBN7M  si este si in retetele mere de mai sus. Il taiem( in 2, daca il taiati in 3 o sa fie un tort foarte inalt)

2. Insiropam primul blat cu zeama de la compot + cele 50 gr zahar. Batem 300 ml frisca si asezam 3/4 din ea peste primul blat. Imprastiem visinele si asezam cel de-al doilea strat insiropat si el. Il acoperim cu restul de frisca si il punem la frigider.

3. Incalzim 100 ml de frisca si o turnam peste ciocolata rupta in bucatele. lasam un minut apoi amestecam energic pentru a se topi toata ciocolata. Scoatem tortul din frigider si il ornam cu acest ganache.

 

      Pofta buna! Si macati cu moderatie :))

TIPS-URI

1

Reteta video aici: https://www.youtube.com/watch?v=mWk84rcGJjY&feature=youtu.be

2

Daca nu se topeste de tot ciocolata puteti sa o puneti pe baie de aburi si sa amestecati pana se topeste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Padurea Neagra" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de lapte