Tort "Padurea Neagra"

de Criss in Torturi, 9 Mar 2011 | 5417 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -6 oua
  • -6 linguri zahar
  • -1 vanilie
  • -2 linguri ulei
  • -1 lingura apa
  • -6 linguri faina
  • -1 praf de copt
  • -2 liinguri cacao
  • Jeleu de visine:
  • -500 g visine
  • -1 budinca vanilie
  • -160 g zahar
  • -300 ml apa  
  • Pentru umplut
  • -500 ml frisca (plus 200 pentru ornat)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Padurea Neagra":

Galbenusurile se freaca cu zahar, vanilie, apa si ulei pana devin albe si spumoase. Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si in final, cu lingura amestecand de sus in jos se adauga albusurile batute spuma tare. Se coace blatulpana trece testul cu scobitoarea.Dupa ce s-a racit complet, blatul se taie in trei parti egale. Sau daca vreiti sa aveti trei foi perfecte,impartiti aluatul in 3 parti egale si coaceti separat blaturile.

Pentru umplut blaturile avem nevoie de 500 ml frisca (plus 200 ml si pentru ornat) si 1 kg de visine . (eu am avut doua pungi de visine in congelator, dar nu stiu exact cantitatea) Din jumatate de kg visine vom face un jeleu de visine iar restul le vom pune peste frisca.

Pentru jeleul de visine:

Se amesteca visinele cu zaharul, peste ele se toarna praful de budinca diluat cu apa si se fierbe jeleul la foc mic.
Blaturile se insiropeaza cu visinata amestecata cu siropul lasat de visine si cu putin zahar, dupa gust. Peste primul blat insiropat se pune o treime din jeleu. Peste jeleu se pune un strat de frisca batuta si visine . Apoi urmatorul blat si procedam la fel si apoi ultimul blat. Tortul se imbraca in frisca si se rade ciocolata deasupra sau se poate orna dupa imaginatie. Eu am topit 150 g ciocolata neagra, amaruie si am desenat pe hartie de copt niste inimioare si "copaci" :), daca tot e padurea neagra.


 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Padurea Neagra"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort 'Pescar'