Tort padure neagra

de crisstina in Torturi, 27 Iun 2009 | 4137 vizualizari

Tort padure neagra

 

Un tort de sarbatoare,de vara ,bun si racoritor!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 plic praf de copt
  • 210g faina
  •  50 cacao
  •  100g unt
  •  praf de sare,
  •  300g zahar,
  •  2 oua vanilie,
  •  100 ml lapte.
  •  Pentru umplutura
  •  120 ml lichior de cirese
  •  115 unt
  • 300g zahar
  •  cafea tare
  •  300 cirese
  •  Pentru decor frisca, cirese.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort padure neagra:

1.Pentru blat de amesteca intai faina,cacaua,praful de copt si un praf de sare .Separat untul se freaca cu zaharul pentru a obtine o crema pufoasa in care se pun ouale si vanilia

. 2.Se unesc cele 2 compozitii cea uscata cu faina si cea unt si oua.Se toarna noul amestec intr-o tava rotunda,cu pereti detasabili,care se coace timp de 40 de minute.

3.Intre timp se prepara umplutura.Untul se bate spuma cu zaharul si cafeaua cam 5 ml .Daca crema iese prea tare putem adauga un pic de lapte.La final se pun ciresele .

4.Blatul racit se taie in doua ,se insiropeaza cu lichior si intre blaturi se pune crema cu cirese.Se inbraca tortul cu frisca si se decoreaza cu cirese.Se da la rece pentru o ora inainte de servire

You might like these stories:
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort padure neagra" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (2)

Bucataras 1

27.06.2009, 16:18

Buna, Crisstina, bine ai venit printre bucatarasi. Ai avut cumva probleme de uploadare a pozei?

adry88 1

11.05.2011, 15:33

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "Amandina" cu cirese