Nu am rezistat pana la urma si am zis sa intru si eu in randul lumii care a facut "NOIRE". L-am pus intr-un vas de yena rotund si de aia i-am zis tort. A iesit bun dar sincer ma asteptam la mai mult. Blatul mi-a iesit foarte tare iar crema s-a intarit asa de mult (ca un jeleu foarte tare) incat per ansamblu nu a avut acel "woau ce bun este" asteptat.
Pentru ornat:
Se topesc 100g unt la microunde.
Se zdrobesc biscuitii la robot si se amesteca cu untul topit si 2 linguri alcool cu aroma de lamaie.
Se tapeteaza un vas de yena rotund cu folie adeziva se pune amestecul de biscuiti si se preseaza cu bine si uniform cu o lingura.
Se introduce la rece in frigider.
Se topesc 200g ciocolata cu lapte la microunde.
Se raceste putin si se adauga 2 linguri alcool cu aroma de portocale, frisca lichida si se amesteca.
Se adauga si 100g unt si se amesteca obtinand o compozitie lichida.
Gelatina se prepara dupa indicatiile de pe plic, se adauga in compozitia de ciocolata si se amesteca.
Compozitia se toarna peste blatul de biscuiti si se pune in frigider pana a doua zi.
A doua zi se rastoarna pe platou si se scoate folia cu atentie. La mine era asa de tare ca as fi putut face orice cu ea.
Se prepara glazura topind ciocolata amaruie cu laptele la microude si se toarna peste prajitura.
Se decoreaza cu bilute si betisoare de ciocolata si fulgi de ciocolata.
Pofta Buna!
1
Alcoolul cu aroma de coaje de lamaie/portocala se prepara simplu punand alcool peste coaja rasa de lamaie/portocala si tinut in recipient etans cel putin 2 saptamani.