Tort Nesquik

de Lavinia in Torturi, 20 Mar 2014 | 8614 vizualizari

 

Dintr-o data mi-a venit chef de facut un tort si a iesit ceva delicios si cremos !:)

 

INGREDIENTE

Blat : x3

  • 2 oua
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura apa
  • 1 lingura rasa de cacao
  • 1 vf cutit praf de copt

Sirop:

  • 250 ml apa
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri Nesquik

Crema:

  • 300 ml lapte
  • 3 linguri de zahar
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura amidon
  • 120 g Nesquik
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 lingurita gelatina+3 linguri de apa rece

Glazura/Decor:

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 3-4 linguri frisca lichida
  • aschii de ciocolata pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Nesquik:

Am batut albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul si am mixat bine pana s-a dizolvat zaharul si am obtinut o bezea tare si lucioasa.

Am adaugat apa si uleiul si am mixat usor pana s-a incorporat.

Am adaugat galbenusurile si faina amestecata cu cacaua si praful de copt amestecand usor cu o spatula de sus in jos pentru a nu se lasa compozitia.

Am tapetat o tava (20 cm) cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 12-15 minute.(testul scobitorii)

La fel am procedat si cu celalalte 2 blaturi.(avem nevoie de 3 blaturi)

Pentru sirop am fiert apa cu zaharul si Nesquik-ul pana s-a topit zaharul.

Am luat siropul de pe foc si l-am lasat la racit.

Pentru crema am mixat galbenusurile cu zaharul pana s-au albit si au devenit cremoase.

Am adaugat faina si amidonul si am mixat bine.

Am inceput sa torn treptat 100 ml lapte fierbinte.

Am adaugat Nesquik-ul si restul de lapte si am pus amestecul pe foc mic amestecand continuu cu un tel pana s-a ingrosat.

Am pus crema intr-un bol si am lasat-o la racit.

Am pus gelatina la hidratat in apa rece timp de 5 minute .

Am mixat budinca de Nesquik 2-3 minute pana a devenit cremoasa.

Am topit gelatina (atentie sa nu fiarba) si am pus-o peste crema.

Separat,am mixat frisca si am adaugat treptat din crema de Nesquik mixand bine pana am obtinut o crema fina.

Pe un platou am pus primul blat si l-am strans cu un cerc detasabil.

Am insiropat blatul si l-am uns cu 1/2 din crema.

Am pus al doilea blat ,insiropat in prealabil,restul de crema si am acoperit cu ultimul blat pe care l-am insiropat si pe el.

Am dat tortul la rece pentru minim 4-5 ore.

Am indepartat cu grija cercul detasabil si am glasat toata suprafata cu glazura de ciocolata.(Am topit ciocolata cu frisca lichida)

Am decorat tortul cu aschii de ciocolata si l-am lasat la rece pana s-a intarit glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Nesquik" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

dantes 1

19.12.2014, 14:01

Super!

iry-gabriela 1

19.12.2014, 23:15

Micutza Luana 1

24.12.2014, 16:08

vai dak eram gravida era bai :

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort CADOU