Tort Mos Craciun - La multi ani Bucataras!!!!

de Dana_Retetegg in Torturi, 20 Dec 2011 | 4988 vizualizari

 

Pentru ca azi Bucataras.ro implineste 3 anisori ii dedic acest tort in spirit de sarbatori de iarna:) La multi ani!!!!

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de lamaie
  • un praf de sare
  • 1/2 pachet de unt
  • 100 gr zahar pudra
  • sucul de la o lamaie
  • 3 linguri lapte praf
  • glazura de zahar
  • fulgi de cocos
  • colorant alimentar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Mos Craciun - La multi ani Bucataras!!!!:

Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am frecat cu zahar pana s-a topit zaharul. Am adaugat esenta de lamaie si faina.

Separat am batut spuma albusurile cu praful de sare. Consistenta albusurilor trebuie sa fie asemanatoare cu a spumei de frisca. Am amestecat apoi albusurile cu galbenusurile si faina.

Cand s-a omogenizat compozitia am adaugat-o in tava speciala de teflon in forma de Mos Craciun (am primit-o la o revista).

Am lasat 10 minute in cuptor la foc potrivit.

Am desprins cu grija marginile  de tava si am rasturnat-o pe un tocator de lemn.

Crema am pregatit-o din unt frecat spuma cu zahar pudra, in care am adaugat apoi suc de lamaie si lapte praf (are gust de raffaello).

Am taiat tortul in doua cu grija sa nu-i stric 'faţa' si am umplut cu crema.

Deasupra am glazurat cu diverse culori conturul formei si cu fulgi de cocos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mos Craciun - La multi ani Bucataras!!!!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Dana_Retetegg 1

20.12.2011, 23:48

asa am zis si noi s-apoi chiar l-am mancat

Ubulika 1

14.12.2012, 22:19

foarte misto!!

culorile ..in ce ai pus colorantu?In restul de crema?
Merci

Dana_Retetegg 1

14.12.2012, 22:46

In glazura de deasupra...scrie la final

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Bradut