Tort mimoza

de jolygina in Dulciuri, 13 Apr 2016 | 2917 vizualizari

 

Un tort foarte simplu cu putine ingrediente si foarte bun .
Stiu  despre acest  tort ca se face in Italia de Ziua femeii.

 

INGREDIENTE

  • Pandispan:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de ulei
  • 6 linguri de faina
  • un praf de copt
  • Crema
  • 2 budinci de vanilie preparate conform instructiunilor
  • 200ml frisca lichida
  • Sirop
  • 200ml apa 2 linguri zahar si o lingurita esenta de vanilie
  • Decor :rodie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort mimoza:

Pregatim pandispanul batand albusurile spuma, adaugam zaharul treptat apoi galbenusurile, uleiul iar la sfarsit faina cu praful de copt .

Il coacem la 180-200de grade timp de 30 -45 min.

Il lasam sa se raceasca si pregatim crema: facem budinca, se poate face o crema de vanilie si din oua dava va este mai usor apoi crema de vanilie obtinuta se amesteca cu frisca.

Cand crema este gata  taiem blatul  pe orizontala si apoi in fasi cam cat palma iar o singura foaie din blat o taiem cubulete mici, le insiropam pe fiecare in parte 

Intr-un castron asezam fasi de blat apoi crema si iar fasi de pandispa cu crema pana le terminam pe toate. Le punem la rece iar cand este gata il imbracam in crema ramasa si apoi lipim bucatele de pamdispan iar la baza se asaza semintele de rodie. La sfarsit putem sa pudram cu zahar pudra

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort mimoza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pancakes (clatite) servite cu dulcata, reteta simpla de post