Tort Malaga

de madi_marin in Torturi, 17 Noi 2012 | 14660 vizualizari

 

E o reţetă de pe blogul Laurei Laurenţiu, un blog minunat cu reţete delicioase, aşa cum e şi acest tort.Am modificat pe ici pe colo ingredientele, darrezultatul a fost acelaşi : o combinaţie de blat pufos şi însiropat, bezea, ciocolată şi cremă cu stafide şi rom. Minunat!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 ouă
  • 150 g zahăr
  • 75 ml ulei
  • 200 g făină
  • 1/2 pliculeţ praf de copt

Bezea:

  • 4 albuşuri
  • 6 linguri cu zahăr
  • 4 linguri cu vârf cu nucă măcinată

Glazură:

  • 150 ml frişcă lichidă
  • 100 g ciocolată

Crema:

  • 1 plic praf Creme Ole de vanilie
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 150 ml lapte
  • 100 g stafide
  • 1/2 sticluţă esenţă de rom
  • 1 /2 sticluţă esenţă de vanilie

Sirop:

  • 250 ml apă
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Malaga:

Se prepară aluatul pentru blat: se mixează ouăle întregi cu zahărul, apoi se adaugă uleiul şi se mixează în continuare. Se cerne făina împreună cu praful de copt şi se încorporează în crema de ou. Se pune aluatul în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt şi deasupra lui se pune compoziţia de bezea crudă ( albuşuri bătute spumă tare cu zahăr, apoi se adaugă nuca). Se pune tava la cuptor la foc mic pentru cca. o oră. Când e gata se lasă la răcit, apoi se taie în două pe lungime şi se însiropează cu siropul preparat din apă şi miere ( se toarnă în tavă, nu peste bezea şi astfel îşi trage blatul singur siropul).

Se prepară glazura topind ciocolata în frişca lichidă pe foc mic. Se glzurează cele două jumătăţi de blat cu toată glazura.

Se montează tortul într-o formă de cozonac tapetată cu folie de plastic, astfel: se pune jumătate de blat însiropat şi glazurat, apoi toată crema (se amestecă frişca lichidă cu laptele, apoi se adaugă praful de cremă şi stafidele înmuiate în esenţe cu tot cu lichidul rămas) şi celălalt blat cu glazura în jos, adică peste cremă. Se dă la rece până a doua zi când se îmbracă în frişcă şi se ornează cu ciocolată rasă sau nucă măcinată.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Malaga" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (32)

Lau 1

18.11.2012, 16:34

fain arata

Mihaela11_jo 1

18.11.2012, 17:30

Super

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 10:17

grozav tort

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pasca poloneza in 2 culori

de oanapl 8

ieri la 14:02

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuci si migdale