Tort Lepa Brena

de cristina1985 in Dulciuri, 23 Ian 2015 | 5549 vizualizari

 

.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 8 lg zahar
  • 5 lg faina
  • 3 lg apa
  • 2 lg cacao
  • 1 plic praf de copt
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 250 g unt
  • 100 ml apa
  • 2 lg cacao
  • Glazura:
  • 100 g unt
  • 2 lg cacao
  • 2 lg zahar pudra
  • Ornamet:
  • trandafiri de napolitana Dr. Oetker
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Lepa Brena:

Blatul: freci galbenusurile cu 8 lg zahar, apoi adaugi 3 lg apa, praf de copt, 5 lg faina si 2 lg cacao.Separat bati albusurile cu putina sare, dupa care se amesteca usor cu cealalta compozitie. Se tine la cuptor 20 minute ( sanu pana este gata).Se pot face doua blaturi sau unul si il taiati in doua.

Crema:amesteci galbenusurile cu 150 g zahar si 100 ml apa. Se fierb pe baie de aburi, 15 minute.Se lasa la racit.

Se amesteca 250 g unt cu 2 lg cacao si se adauga treptat crema de galbenusuri.Crema se tine la frigider 2-3 ore (sau mai mult pana se intareste)

Glazura:Se amesteca untul pana iese apa din el, apoi se adauga 4 lg zahar pudra si cacao.

 

Pe primul blat se pune jumatate din crema ; apoi se aseaza al doilea blat. Se pune  restul de crema deasupra, iar pe margine se intinde glazura.Se aseaza trandafirii.

Tortul se tine la frigider cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Lepa Brena" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (5)

Rocsi 1

24.01.2015, 22:23

Imi place!

cristina1985 1

24.02.2016, 15:42

Daca vi se taie crema, adaugati 2-3 lg cacao si amestecati.Isi va reveni,dar va iesi mai inchisa la culoare.

cristina1985 1

24.02.2016, 15:45

Eu am facut tortul cu pudra de roscove,dar am incercat si cu cacao. Este mult mai bun cu cacao de calitate .

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Inghetata de vanilie