Tort Krem a la Krem

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 18 Aug 2011 | 6290 vizualizari

 

Pentru ca pe 7 august am implinit 28 de ani si mai sunt si Maria si nu v-am servit cu o felie de tort, azi imi iau revansa, cu intarziere si imi cer iertare, insa abia am timp sa respir ...
Asadar va servesc doar virtual din pacate cu o felie de tort Krem a la Krem care e atat de buunnn si usor de facut ......

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • 1 plic de crema de ciocolata Ole
  • Pentru crema:
  • 250 ml frisca lichida
  • 200 ml lapte rece
  • 1 plic crema de vanilie Ole
  • 1 castonel de zmeura
  • 1 plic gelatina
  • Pentru glazura:
  • 150 ciocolata amaruie
  • 75 ml frisca lichida
  • 75 g unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Krem a la Krem:

Preparare tort Krem a la Krem:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si galbenusurile unul cate unul, apoi punem crema ole de ciocolata si omegenizam bine compozitia. Turnam compozitia rezultata intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit cca 15- 20 de minute. Intre timp pregatim crema:

Mixam frisca, dupa care mixam separat crema de vanilie cu laptele, apoi amestecam cu frisca, crema trebuie sa iasa destul de groasa ca si consistenta Separat pasam zmeura, pe care o amestecam cu 2 linguri de zahar, dupa care o turnam peste crema. Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet si o punem peste crema, dam 5 min la rece.

Dupa ce s-a racit blatul, il taiem in 2. Tapetam o forma rotunda cu pereti detasabili cu folie alimentara ( ca la diplomat) punem un strat de crema, blat, crema, blat si il dam la rece pentru cel putin 3 ore.

Rasturnam tortul pe un platou, apoi pregatim glazura pe care o pregatim asa : punem ciocolata cu frisca si untul intr-un ibric si lasam pe foc pana se topeste ciocolata si se uniformizeaza glazura, apoi o lasam putin sa se racoreasca si sa se ingroase. Cand este gata glazura o urnam peste tort.

Ornam tortul Krem a la Krem cu frisca si frunze de ciocolata, optional.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Krem a la Krem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

RuxyRux 1

18.08.2011, 21:35

Exceptiooooooonal Danuta!!! Inca o data si inca de mii de ori...La Multi Ani! Sa te bucuri de familia ta frumoasa

mimmi 1

18.08.2011, 22:16

Frumos si feliuta delicioasa!

bettyC 1

09.12.2011, 23:19

la favoo pusikmea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu blat pufos de nuca si crema de ness