Tort Kitty

de luminita468 in Torturi, 22 Aug 2012 | 6454 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluatul :
  • 6 oua
  • 4 pahare zahar
  • 6 linguri de miere
  • 6 lingurite bicarbonat de sodiu rase.
  • 2 linguri de otet
  • 200 gr unt
  • 10 pahare faina
  • Crema :
  • 1 l smantana
  • 2 pahare zahar
  • Siropul :
  • 500 ml apa
  • 50 gr zahar
  • O lamiie,
  • 1 pachetel de zahar vanilat
  • 1 pachet de cocos.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Kitty:

Zaharul se bate cu ouale, se adauga mierea, bicarbonatul, untul topit si 2 pahare de faina. Totul se amesteca si se pune la aburi pentru o ora, amestecand din cand in cand. Cand se raceste aluatul se adauga restul de faina si se framanta, aluatul trebuie sa fie moale. Se imparte in 5, 6 parti si se fac 5, 6 blaturi de 30 pe 30 cm. Se coc in cuptor repede, circa 5-8 minute pentru un blat.

Daca se adauga toata faina aluatul devine moale si un pic lipicios, daca e nevoie puteti sa mai adaugati un pic, ca sa puteti lucra aluatul cu sucitorul, ori puteti sa-l intindeti in tava cu mainile, din cand in cand inmuiate in apa.

Blaturile se inmoaie cu sirop si se ung cu crema, schimband crema la fiecare blat.

Crema :

Se bate zaharul cu smantana pana se ingroasa si se imparte in doua, in o parte se adauga zaharul vanilat, in alta parte o lamaie data prin razatoare, deasupra se decoreaza cu cocos praf.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kitty" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu foi de napolitane si crema de biscuiti - Gustoasa si spornica

de laura_n 7

ieri la 14:59

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

de vasimur 4

pe 06.11 la 10:16

Cheesecake Dubai: Desertul delicios, cu aromă orientală

pe 06.11 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu crema Chantilly