Tort inima de primavara

de adnia in Torturi, 30 Ian 2013 | 3764 vizualizari

 

De acest tortulet aproape ca uitasem si chiar imi pare rau...pt. ca mi-a placut mult. El de fapt a fost creat ca sa testez forma de silicon nou achizitionata si ca sa-mi fac eu o idee cam cat de mult cantareste si cum se comporta (aveam nevoie de 2 tortulete inimioara pt tortul mare de nunta). Desi nu e ultima reteta pregatita de mine azi, m-am decis sa vi-l arat si voua!

 

INGREDIENTE

  • Blatul este pandispan simplu:
  • -5 oua
  • -150 gr zahar
  • -zahar vanilat(2 pliculete)
  • -125 gr. faina alba
  • Crema este foarte simpla:
  • -1 pahar de iaurt gras
  • -200 ml frisca lichida
  • arome
  • putin zahar pudra
  • Pt. insiropat:
  • 100 ml apa rece
  • 100 gr. zahar
  • 1 fiola esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort inima de primavara:

Se bat albusurile spuma tare, apoi se lasa putin deoparte. Separat se  freaca bine galbenusurile cu zahar, se adauga la albusuri si se amesteca cu spatula, adaugandu-se si faina in ploaie. Se toarna in forma unsa cu putin ulei, apoi se da la cuptor pana trece testul scobitorii.

Dupa ce se raceste putin, blatul se desprinde singur din forma si ramane perfect. Se lasa la racit pe gratar.

Dupa racirea completa, blatul se taie in 3 foi subtiri care se umplu cu crema, la alegere. Eu am ales o crema usoara de iaurt (am batut bine frisca, am adaugat iaurtul, zaharul pudra dupa gust si aroma de vanilie).

Se insiropeaza putin blaturile cu sirop de vanilie (obtinut prin fierberea zaharului cu apa pana se leaga, iar dupa racirea acestuia se adauga esenta de vanilie), se adauga crema (bla-crema-blat-crema-blat), se lasa la rece 3 ore, apoi se  imbraca tortul in putin unt , dupa care urmeaza hainuta de zahar si decoratiunile, dupa dorinta.

Enjoy!

TIPS-URI

1

daca nu aveti la indemana pasta de zahar, tortul se poate imbraca in frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inima de primavara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de iaurt, cirese si capsuni