Tort inima

de laura_n in Torturi, 4 Iul 2012 | 7255 vizualizari

 

Nu e sarbatoarea de Dragobete, nici a Valentinului, dar e un tort facut pentru o persoana speciala , cu o ocazie speciala:)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 12 lg faina
  • 12 lg zahar
  • 6 lg cacao
  • 5 galbenusuri
  • 5 lg zahar
  • 5 lg faina
  • 500 ml lapte
  • 100 gr stafide
  • 300 gr ciocolata neagra
  • lichior Amaretto
  • pasta de zahar
  • colorant alimentar
  • 1 pachet unt mic
  • 100 gr zahar pudra
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort inima:

Blat:

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat pana se obtine bezeaua, dupa care adaugam faina si cacaoa. Compozitia se toarna intr-o forma de copt ( eu am avut dreptunghiulara si am decupat apoi in forma de inima, dupa mi-am tras si forma de inima) si se coace la foc mediu cam 50 minute.

Crema:

Se bat galbenusurile cu zahar pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam faina si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Se desface compozitia cu lapte si se pune la bain marie, se amesteca pana se obtine o budinca. Se adauga stafidele, lichiorul si ciocolata topita. Se amesteca bine si se da la rece.

Facem un sirop pt blat din zahar si apa si fierbem pana se topeste zaharul.

Asteptam sa se raceasca toate, apoi taiem blatul pe orizontala in 3 straturi. Insiropam blaturile, punem crema de ciocolata intre ele.

Dam la rece cateva ore ca sa se aseze tortul. Eu am decupat tortul in forma de inima.

Facem o spuma de unt din unt si zahar pudra si mixam bine cu mixerul cam 15 min, dupa care imbracam tortul si il dam iar la rece.

Imbracam tortul in pasta de zahar si asezam ornamentele dulci.

TIPS-URI

1

puteti pune cateva cirese negre in loc de stafide, sunt perfecte in combinatie cu crema de ciocolata si Amaretto

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inima" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "Lapte de pasare" (rapid si gustos)