Tort Elefantei

de laylalala in Torturi, 5 Mai 2011 | 3449 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 3 oua
  • 120 gr zahar
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 70 gr unt, topit
  • 50 ml lapte
  • 100 gr faina
  • 50 gr cacao pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema
  • pudding preparat cu 300 ml lapte/plic (eu am folosit pudding de vanilie si de ciocolata), racit
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Elefantei:

Incinge cuptorul la 180°C.  Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt rotunda de 15 cm diametru.

Pentru aluat, bate ouale cu zaharul si esenta de rom, pana isi maresc volumul. Incorporeaza untul topit urmat de lapte. Amesteca ingredientele uscate apoi incorporeaza-le in ingredientele lichide.Toarna aluatul obtinut in tava pregatita si da la copt pana la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curate. Lasa sa se raceasca complet.

Pentru crema, bate untul cu zaharul pudra pana devine cremos. Imparte untul cu zahar un jumatate. O jumatate incorporeaza in puddingul de ciocolata si cealalta jumatate in puddingul de vanilie.Lasa crema la rece 20-30 minute.

Taie blatul in 6 foi, pe orizontala. Umple foile de blat cu crema, alternand cea de vanilie cu cea de ciocolata. Unge intreg tortul cu cremele ramase apoi decoreaza dupa imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Elefantei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Fluture