Desert tort Egiptean cum sa prepari cel mai delicios tort

de gaby_duceag in Torturi, 7 Oct 2014 | 117033 vizualizari

 

Desert tort Egiptean cum sa prepari cel mai delicios tort
De foarte mult timp aveam in lista prepararea acestei retete de Tort Egiptean, dar nu stiu de ce mi se parea greu de facut. Insa nu e DELOC! greu. Prepararea foilor cu nuca merge ca pe banda, crema de vanilie e o crema usor de facut, de frisca..nici nu mai zic, iar de mancat, e cel mai simplu! :))) Tortul l-am facut cu ocazia aniversarii celor 10 ani impliniti de fiul meu, Danut. I-a placut extrem de mult si-a zis:  "E cel mai bun tort pe care l-am mancat in viata mea!" Tort Egiptean

 

INGREDIENTE

Ingrediente Desert tort Egiptean cum sa prepari cel mai delicios tort

Blat x4:

  • 2 albusuri
  • 2 linguri zahar
  • o lingura si jumatate faina
  • 40 gr nuca macinata
  • un varf cutit sare

Crema de vanilie:

  • 8 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri si jumatate faina
  • 2 linguri si jumatate amidon alimentar
  • doua plicuri zahar vanilat
  • 170 gr unt

Crema de frisca:

  • 300 ml frisca lichida indulcita
  • 100 ml smantana de gatit
  • 2 linguri zahar + 7 linguri pentru caramel
  • 150 gr alune caramelizate

In plus:

  • 200 gr nuca sau alune, tocate
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Egiptean cum sa prepari cel mai delicios tort:

Mod de pregatire Desert tort Egiptean cum sa prepari cel mai delicios tort

Blaturi de nuca: Mixezi spuma albusurile cu un varf cutit sare. Cand ai obtinut o spuma pufoasa adaugi zaharul si mixezi in continuare pana se dilueaza complet cristalele de zahar. Adaugi nuca macinata si faina si omogenizezi amestecand de jos in sus, usor, usor.

Pui amestecul lingura cu lingura intr-o forma de tort rotunda, tapetata cu hartie pentru copt, nivelezi si bagi tava in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 10 minute, la foc mediu (trebuie sa prinda o culoare usor aurie).

Intre timp te ocupi de urmatoarea foaie. Procedezi la fel inca de trei ori. Trebuie sa pregatesti 4 foi.

Nu desprinzi hartia pentru copt, o vei face la asamblarea tortului si lasi foile la racit.

Crema de vanilie: Pui intr-un vas cu fund dublu zaharul, galbenusurile, faina, amidonul si omogenizezi. Adaugi treptat laptele rece, amestecand cu un tel, sa nu se formeze cocoloase. Pui vasul pe foc si amesteci continuu pana se ingroasa amestecul si devine ca o budinca legata. Nu te speria cand vezi cocoloase in vas, la fiert, amesteca energic in continuare si se va omogeniza totul.

Mixezi untul spuma impreuna cu zaharul vanilat. Racesti complet crema de vanilie, o adaugi peste unt si amesteci usor, usor, pana incorporezi crema.

Crema de frisca: Mixezi smantana cu frisca si cele 2 linguri zahar pana obtii o compozitie legata, pufoasa.

Zaharul ramas caramelizeaza-l intr-un ibric. Adauga peste caramelul fierbinte alunele si amesteca.

Toarna totul pe o hartie pentru copt. Lasa sa se raceasca complet, rupe cu mana bucati si pune-le intr-un tocator. Mixeaza.

Asamblare: Asaza una dintre foile cu nuca pe un platou, cu foaia de copt deasupra. Tii usor cu varful degetelor de foaie si cu cealalta mana desprinzi usor hartia de copt. E mult mai usor sa le manevrezi asa decat desprinse de foaie de la inceput.

Intinzi un sfert din crema de vanilie, apoi un sfert din frisca, apoi presari alune caramelizate. Procedezi la fel si cu restul foilor, crema si frisca ramase. Cu ultima parte din crema ungi tortul pe exterior pentru a face priza cu nuca/alunele tocate.

Tapetezi peretii tortului cu nuca tocata, iar cu frisca ramasa spritezi cu un posh niste moate deasupra tortului.

Lasi la frigider pentru cel putin 3 ore. Ei ash! Noi l-am taiat dupa o ora! :-)))))

Incercati si reteta de tort Diplomat.

TIPS-URI

1

 Tava de tort are 24 cm diametru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Egiptean cum sa prepari cel mai delicios tort" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort