Albusurile de ou le batem bine spuma, adaugam zaharul si batem pana se face ca la bezele, adaugam galbenusurile, mixam bine apoi adaugam faina si este gata compozitia pentru blat.
Intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt, punem cu un polonic din compozitia obtinuta atat cat sa fie de un deget grosime. Eu am facut 8 blaturi pe care le-am copt timp de 10 minute pe fiecare si le-am lasat sa se raceasca.
Facem crema dintre blaturi.
Untul pe care l-am tinut la temperatura camerei il batem bine cu zaharul pudra vanilat si bagam castronul la frigider.
Punem ouale cu zaharul si cacao pe baie de aburi si amestecam energic pana se ingroasa putin.
O lasam sa se raceasca bine, apoi scoatem crema de unt si o amestecam cu crema de cacao. Oprim putina crema de unt sa ornam cu ea pe deasupra cateva rozete.Punem aceasta crema intre blaturi alternativ.
Oprim un blat pe care il imbracam in caramel.
Glazura de caramel o facem din zahar, pe care il topim si il caramelizam, dam de pe aragaz cratita si punem untul, iar pentru a avea un efect de oglinda glazura punem foarte putin otet.
Acest ultim strat de blat il imbracam in glazura de caramel si il taiem cu un cutit ud in 8.
Dupa ce alternam blat crema blat crema, pana terminam blatul, punem si bucatile de blat caramelizat deasupra. Oprim putina crema sa imbracam tortul pe margine.
Ornam cu crema de unt, putina nuca de cocos pe margine si cu margele comestibile argintii.