Tort Dobos

de Lily_Musat in Torturi, 7 Ian 2011 | 28440 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru cele 8 blaturi:
  • 10 oua
  • 400 g zahar
  • 300 g faina
  • Ingrediente pentru crema:
  • 250 g unt
  • 50 g zahar pudra cu vanilie
  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 3 linguri de cacao
  • Ingrediente pentru caramel:
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 1/2 lingurita otet
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Dobos:

Albusurile de ou le batem bine spuma, adaugam zaharul si batem pana se face ca la bezele, adaugam galbenusurile, mixam bine apoi adaugam faina si este gata compozitia pentru blat.

Intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt, punem cu un polonic din compozitia obtinuta atat cat sa fie de un deget grosime. Eu am facut 8 blaturi pe care le-am copt timp de 10 minute pe fiecare si le-am lasat sa se raceasca.

Facem crema dintre blaturi.

Untul pe care l-am tinut la temperatura camerei il batem bine cu zaharul pudra vanilat si bagam castronul la frigider.

Punem ouale cu zaharul si cacao pe baie de aburi si amestecam energic pana se ingroasa putin.

O lasam sa se raceasca bine, apoi scoatem crema de unt si o amestecam cu crema de cacao. Oprim putina crema de unt sa ornam cu ea pe deasupra cateva rozete.Punem aceasta crema intre blaturi alternativ.

Oprim un blat pe care il imbracam in caramel.

Glazura de caramel o facem din zahar, pe care il topim si il caramelizam, dam de pe aragaz cratita si punem untul, iar pentru a avea un efect de oglinda glazura punem foarte putin otet.

Acest ultim strat de blat il imbracam in glazura de caramel si il taiem cu un cutit ud in 8.

Dupa ce alternam blat crema blat crema, pana terminam blatul, punem si bucatile de blat caramelizat deasupra. Oprim putina crema sa imbracam tortul pe margine.

Ornam cu crema de unt, putina nuca de cocos pe margine si cu margele comestibile argintii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dobos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

tanyapatap 1

08.01.2011, 09:44

elena1988 1

07.02.2011, 17:50

hanna 1

10.08.2015, 18:56

ce pofta mi-e pe el tot... dar nu ma pricep la blaturi si creme, totusi poate ca nutella ar merge printre, daca mi-ar iesi blaturile... totul e bine pana la adaugarea fainii; acolo mi se strica ... solutie?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Raffaello