Tort Diplomat-doi ani de bucataras.ro cu intarziere :)))

de ela in Torturi, 11 Ian 2012 | 6438 vizualizari

 

in 2ianuarie,s-au implinit 2ani de cand sunt aici,pe bucataras.ro...voisem sa postez tortul acesta,dar am uitat ;)))...este iar un mix de prajituri de la dr Oetker,intr-o alta varianta...l-am facut de revelion,din criza de timp...pozele sunt proaste pentru ca aparatul meu foto a mancat ceva ciorba :)) si nici lumina nu m-a ajutat :((

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie tort diplomat DR OETKER
  • 2 oua
  • 1 litru lapte
  • 1 portocala
  • 2 conserve compot ananas bucati
  • 1 plic intaritor de frisca
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 gr piscoturi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat-doi ani de bucataras.ro cu intarziere :))):

Se pun bucatile de ananas la scurs intr-o sita.

Radem coaja de la portocala,apoi o curatam,taiem feliile de portocala marunt si le punem la scurs peste ananas.

Punem intr-un vas mic praful pentru sarlota cu 200ml zeama de compot si lasam la inmuiat 10minute.

Pregatim un vas mai mare cu apa in care sa incapa vasul mic cu sarlota si lasam sa dea in clocot.

Batem 2oua si le adaugam peste sarlota lasata la inmuiat si punem vasul pe baia de apa,la foc potrivit si lasam sa fiarba cca 5minute,pana cand sarlota incepe sa se ingroase si capata consistenta unui sos,amestecand continuu.Lasam sa se raceasca putin.

Punem intr-un bol 1litru de lapte rece,adaugam praful pentru frisca si intaritorul de frisca si mixam la inceput la viteza mica,apoi mai mare.Adaugam coaja rasa de portocala,sarlota si apoi fructele si amestecam usor.

Intr-o forma de tort cu inel detasabil de26cm punem bucatile de piscoturi,insiropam cu zeama de compot si punem peste ele crema pregatita,nivelam bine si lasam la rece cateva ore.Scoatem inelul de la forma si ornam cu frisca batuta si fructe.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat-doi ani de bucataras.ro cu intarziere :)))" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

ela 1

17.01.2012, 12:16

Jolygina

RuxyRux 1

17.01.2012, 21:11

Splendid! Felicitari Ela draga mea draga...la cat mai multe retete delicioase

ela 1

18.01.2012, 23:16

Ruxy...pe unde ai disparut???imi este dor de tine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort diplomat cu doua creme