Tort diplomat cu ciocolata

de irena in Torturi, 19 Feb 2012 | 23139 vizualizari

 

Varianta cu ciocolata ptr tortul diplomat.

 

INGREDIENTE

  • Blatul din pandispan sau piscoturi de sampanie.
  • Crema:
  • 4 oua,
  • 7 linguri zahar,
  • 15 gr gelatina,
  • 500 ml frisca.
  • Sirop ciocolata:
  • 150 gr zahar,
  • 12 linguri apa,
  • 50 gr cacao,
  • 1 plic praf ciocolata calda.
  • Stafide,rom,bucati ciocolata,visine din dulceata sau visinata.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu ciocolata:

Ouale se amesteca cu zaharul pe baie de abur pana capata consistenta unei smantani groasa si las deoparte.

Separat hidratam gelatina in 10 linguri apa si asezam castronelul intr un alt vas cu apa fierbinte.

Bat frisca sa fie tare.

Amestec crema de oua cu gelatina si bat cu telelul apoi adaug compozitia peste frisca si amestec usor cu o lingura de lemn. 

Prepar siropul de ciocolata timp de 10 min pe foc,din zahar,cacao,apa,rom sau vanilie,apoi adaug cicolata calda si il las sa se raceasca.Il adaug usor in compozitia de frisca. 

In forma tort cu inel,cu diam 28 c, se aseaza un strat de blat,se toarna usor compozita,se adauga stafide,bucatele de ciocolata ,etc si se inchide cu un alt strat de blat.Se da la rece ptr 5 - 6 ore si se orneaza.

Buna reusita !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]