Varianta cu ciocolata ptr tortul diplomat.
Ouale se amesteca cu zaharul pe baie de abur pana capata consistenta unei smantani groasa si las deoparte.
Separat hidratam gelatina in 10 linguri apa si asezam castronelul intr un alt vas cu apa fierbinte.
Bat frisca sa fie tare.
Amestec crema de oua cu gelatina si bat cu telelul apoi adaug compozitia peste frisca si amestec usor cu o lingura de lemn.
Prepar siropul de ciocolata timp de 10 min pe foc,din zahar,cacao,apa,rom sau vanilie,apoi adaug cicolata calda si il las sa se raceasca.Il adaug usor in compozitia de frisca.
In forma tort cu inel,cu diam 28 c, se aseaza un strat de blat,se toarna usor compozita,se adauga stafide,bucatele de ciocolata ,etc si se inchide cu un alt strat de blat.Se da la rece ptr 5 - 6 ore si se orneaza.
Buna reusita !