Zilele trecute am primit o comandă pentru două torturi diplomat și am postat pe Culinary Rainbows poza unuia dintre ele. Nu am reușit, însă, să vă împărtășesc și modul de preparare pentru că am fost foarte prinsă în alte activități, însă o voi face acum cu mare drag.
Toată lumea a fost încântată de textura fină a acestul tort. Este un desert în rețeta căruia am intervenit puțin, făcându-l mai savuros și mult mai delicat.
Pentru blat am separat ouăle și am bătut albușurile spumă tare împreună cu zahărul pe care l-am adăugat treptat ( înainte de asta am încins cuptorul și am pregătit o tavă rotundă pentru tort, cu diametrul de 24 cm ).
Am adăugat gălbenușurile și șofranul, apoi, pe rând, făina și pesmetul încorporându-le cu o spatulă din silicon.
Am pus compoziția în tavă și am copt blatul timp de aproximativ 10 minute ( primele 4 minute la 180 de grade iar următoarele 6 la 110 grade ).
Am scos blatul din tavă și l-am așezat să se răcească pe un grătar. După ce s-a răcit l-am tăiat în două.
Pentru cremă am folosit doar gălbenușuri pe care le-am pus într-o cratiță de 1 litru împreună cu zahărul și făina. Am adăugat treptat și laptele și am început să omogenizez cu ajutorul unui tel.
Am pus cratița pe foc și am amestecat continuu. Când budinca s-a îngroșat am adăugat păstaia de vanilie și am pus-o de-o parte lăsând-o să se răcească puțin. Am amestecat din când în când pentru a evita formarea crustei.
Între timp am hidratat gelatina pe care, mai apoi, am adăugat-o în budinca de vanilie. Am bătut foarte bine frișca și am încorporat budinca și ciocolata în aceasta.
Asamblarea tortului am realizat-o în tava în care am copt blatul. Am decupat cu un cuțit aproximativ 5 mm din blaturi, apoi am așezat pe margine pișcoturile înmuiate în siropul fructelor. Cu același sirop am însiropat și blatul.
Am continuat cu un strat de cremă, unul de fructe și din nou unul de cremă. Am repetat alternarea.
Am așezat cel de-al doilea blat însiropat, apoi din nou cremă și fructe. Am încheiat cu un strat de cremă și am decorat tortul după bunul plac.
Este un tort potrivit în orice sezon, cu orice ocazie. Așadar, vă învit să-l pregătiți și voi.
Poftă bună!
1
1. Vă recomand să păstrați fructele într-o strecurătoare până în momentul asamblării tortului și să nu folosiți fructe foarte zemoase deoarece un fruct prea suculent vă va tăia crema.
2
2. Însiropați ușor pișcoturile ( nu le îmbibați prea tare ) pentru ca acestea să rămână întregi și frumoase.