Tort Diplomat

de getix in Torturi, 13 Ian 2013 | 6026 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • piscoturi
  • 500 ml frisca lichida
  • portocale

Crema

  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 250 ml lapte
  • coaja rasa de portocala
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 40 g gelatina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

Pentru inceput gelatina se pune la hidratat in putina apa.

Pentru crema : ouale se bat, apoi se amesteca cu laptele, zaharul si coaja de portocala si se pun  pe foc pana se ingroasa( se face ca o ciulama ). Se lasa la rece. Gelatina se dizova nu trebuie sa fiarba, (eu o incalzesc la microunde, in jur de 20 sec.), apoi se amesteca cu crema de ou care  nu trebuie sa fie fierbinte.

Crema  se amesteca cu frisca batuta  in prealabil.  Portocalele taiate cubulete ( se poate pune orice fel de fructe, dar ,,noua,, nu place doar cu portocale) se amesteca in compozitia rezultata mai sus .

Se tapeteaza un vas cu folie  alimentara transparenta. Piscoturile insiropate usor  ( eu am folosit compot de gutui) se aseaza unul langa altul pe peretii vasului, ornam cu fructe apoi umplem cosul format cu compozitia de frisca.Deasupra compozitiei se  aseaza piscoturi. Se acopera vasul cu folie alimentara si se da la rece pentru 3-4 ore. Ideal ar fi sa-l  lasam pana a 2  zi. Se orneaza dupa preferinte!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat 2