Tort diplomat

de Laura Alexia in Torturi, 15 Oct 2011 | 7508 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 compot ananas
  • 2 pungi stafide (mici)
  • 5 oua
  • 2 plicuri gelatina
  • 750 ml frisca Hulala
  • 250 ml lapte
  • 250 gr. Zahar
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat:

CREMA

Cele 5 galbenusuri se freaca cu 250 gr zahar.apoi adaugam si zaharul vanilat ,250 ml lapte si coaja de la lamaia rasa.

Se amesteca si se pune la fiert toata compozita timp de 5 minute.Separat se prepara gelatina se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit, nu foarte tare, se amesteca cu crema.

Crema se ia de pe foc, se lasa la racit apoi se pun stafidele,compotul de ananas(rondele de ananas trebuie taiate cubulete)si se amesteca.

Separat se bat albusurile spuma.250 ml de frisca se bate cu mixerul apoi se amesteca  albusurile cu frisca si se mai bat cu mixerul inca o data si intr-o singura directie.

Se va amesteca  crema cu frisca si abusurile ce le-am batut spuma .

Intr-o tava se pune folie alimentara ,se toarna compozitia si se pune la frigider de seara pana dimineata.

A doua  zi se rastorna compozitia pe un platou si se imbraca tortul in frisca si se orneaza cu fructe confiate dupa gust ,eu am pus cirese confiate si portocale.

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort caramel