Am gasit aceasta reteta, anul trecut, pe site-ul Lalena si mi-a placut tare mult. Fiind fara maioneza, este mai usoara. Mi-a placut si modul de prezentare, in forma de tort. De obicei fac salata “beouf”doar din curcan, acum am pus si pui. Am modificat un pic gramajul ingredientelor, am mai adaugat si eu ceva si mi-a iesit ce vedeti. :)
Punem la fiert carnea si cartofii intregi si curatati in oale diferite. Dupa ce luam toata spuma de la carne, adaugam ceapa, morcovii si telina. Cand sunt fierte carnea si legumele, le scoatem intr-un castron si le lasam sa se racoreasca (ceapa o aruncam). Cartofii ii scurgem si ii lasam si pe acestia sa se racoreasca. Taiem carnea cubulete si le punem intr-un castron incapator. Cartofii, morcovii si telina le tocam folosind acest truc :P:
http://www.bucataras.ro/articole/truc-de-taiat-legumele-pentru-salata-de-beouf-80663.html si le punem si pe acestea peste carne. Tocam si apio, castravetii murati si gogosarii. Pregatim intr-un bol “maioneza” de iaurt: amestecam iaurtul, jumatate din cantitatea de branza, mustarul si sare. Turnam “maioneza” peste ingredientele din castron, amestecam bine si potrivim de sare si piper. Tapetam o cutie rotunda cu folie alimentara, turnam compozitia in cutie, presand bine, sa nu ramana goluri si dam la frigider pentru cateva ore sau peste noapte. Intoarcem cutia peste o farfurie, cu susul in jos, scuturam si o scoatem cu tot cu folia de plastic. Ungem cu restul de crema de branza si ornam cu ardei gras colorat si ceapa verde. Pofta buna!
1
din zeama ramasa dupa ce am fiert carnea si legumele, am facut supica preferata a piticului: supa cu taietei :)