Tort dedicat ' De la inima la inima "

de Anastasia in Dulciuri, 24 Mar 2010 | 4554 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 100gr. faina
  • 4 oua mari
  • 1 lingura cacao ( 15 gr.)
  • 120 grame zahar ( eu am pus 100)
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 10 linguri de zahar
  • 200 ml lapte
  • 250 ml frisca
  • 3 oua
  • 1 lingurita amidon alimentar sau faina
  • 10 g gelatina
  • 200 gr. prune uscate fara fum
  • 100 ml. coniac
  • Pentru decor si glazurat:
  • 100 gr ciocolata neagra 90 % cacao
  • 250 ml. frisca lichida de 23 % grasime
  • 1 lingura de miere de albini
  • marmelada de diferite culori taiata cubulete
  • Pentru insiropat blatul:
  • Coniacul ramas de la prune amestecat cu putina apa si o lingurita de zahar.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort dedicat ' De la inima la inima ":

Preparare blat:

Ungeti o tava pentru tort cu unt si o infainati Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat ~8,10 minute pana se albesc ca o crema.
Adaugati faina cernuta cu praful de copt in trei rate de fiecare data, incorporand-o incet, incet cu o spatula de lemn.
Adaugati o lingura cu cacao cernuta plina cu varf, o incorporati si pe ea cu o spatula de lemn.
Turnati in tava compozitia.

Dati blatul la cuptor pe raftul din mijloc la 180 de grade C ( cuptor preaincalzit ) pentru 35 de minute.

Preparare crema:

Zaharul se topeste la foc mic pana se caramelizeaza, apoi se adauga laptele fierbinte ( foarte atent cate putin pentru ca se umfla si sa nu va frigeti mainutele mamicutei si-a taticutei :) ), amestecand repede.

Separat se freaca galbenusurile cu amidonul se adauga siropul fierbinte si se pune pe foc, amestecand mereu pana se ingroasa ca o smantana.
Adaugam gelatina dizolvata in putina apa rece.
Lasam crema sa se raceasca si apoi o amestecam mai intai cu frisca si apoi cu albusurile batute spuma.
Amestecati crema cu prunele taiate bucatele mici inmuiate preventiv pentru 1~2 ore in coniac

Pentru glazurat:

Topiti ciocolata taiata bucatele cu frisca si cu o lingura de miere la bain- marie si o turnati peste tort uniformizand glazura pe toata suprafata tortului si il puneti in frigider peste noapte, cel mai bine ca sa se patrunda blatul cu crema .

Pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort dedicat ' De la inima la inima "" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (23)

Anastasia 1

09.04.2012, 13:45

e foarte buna

angyb 1

09.04.2012, 14:01

ce bun

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert friganele