Tort de Sf Ioan

de Ana_Maria_P in Torturi, 30 Ian 2013 | 11334 vizualizari

 

Acest tort a fost facut special pentru nasul meu cu ocazia zilei onomastice.In ceea ce priveste cremele sunt creatie proprie, adica nu m-am inspirat de undeva, ci pur si simplu le-am gandit.Sper sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 8 oua
  • 100 g zahar
  • 80 g faina
  • 20 g amidon
  • 30 g cacao
  • Pentru crema 1:
  • 2 tablete ciocolata cu lapte
  • 150 g mascarpone
  • 200 ml frisca
  • 4 foi de gelatina
  • Pentru crema 2:
  • 150 g mascarpone
  • 200 ml frisca
  • 150 g gem de zmeura
  • 4 foi de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de Sf Ioan:

Separati ouale, amestecati galbenusurile cu zaharul. Bateti spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugati-le galbenusurilor. Adaugati faina, amidon, cacao, toate in prealabil cernute. Amestecati totul cu o spatula si turnati intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt.

Se coace aproximativ 40 minute, sau pana trece testul cu scobitoarea. Se scoate tortul pe un gratar si se lasa sa se raceasca.

Crema 1:

Incalzim 50 ml frisca sa topim ciocolata in ea, restul de frisca se bate impreuna cu mascarpone, dupa ce se raceste ciocolata o adaugam peste compozitia de mai sus, iar la final dizolvam gelatina si o incorporam peste crema.

Crema 2:

Batem frisca impreuna cu mascarpone, incorporam gemul de zmeura iar in final adaugam foile de gelatina.

Cremele le bagam in frigider sa se odihneasca, iar intre timp, portionam blatul si il insiropam(clasicul sirop din apa cu zahar si esenta de rom)

Montam tortul intr-un vas in care am pus folie alimentara, il lasam la rece de preferat pana a doua zi si abia atunci il ornam dupa bunul plac.

TIPS-URI

1

Foile de gelatina se hidrateaza timp de 10 minute in apa rece, inainte ca acestea sa fie dizolvate

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Sf Ioan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

- Andreea - 1

24.09.2013, 10:26

La multi ani !!!

Rocsi 1

24.09.2013, 11:54

La multi ani!

miki_a 1

24.09.2015, 09:03

La multi ani!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu caramel sarat si ciocolata