Tort de sarbatoare

de mirela0911 in Torturi, 21 Mai 2011 | 5684 vizualizari

 

Azi a fost o zi speciala pt mine, am sarbatorit alaturi de fiintele cele mai dragi mie si pe care le iubesc enorm, adica micutza mea - Larissa Elena si sotul Constantin si baiatul care s-a suparat pt ca nu este si Sf. Denis.
La multi ani cu bucurii si impliniri tuturor celor care-si serbeaza ziua numelui!!!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 10 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 3 lg ulei
  • 1 plic praf de copt

Pt.crema:

  • 600 g iaurt simplu
  • 150g zahar
  • piersici din compot
  • capsuni
  • 1 plic gelatina

Pt.ornat: dupa imaginatie

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de sarbatoare:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, galbenusurile si uleiul batand bine dupa fiecare. Faina, cacaoa si praful de copt se amesteca si se toarna peste compozitie in ploaie amestecand cu o lingura de jos in sus. Compozitia se toarna intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la 180 grade. Este gata cand scobitoarea iese curata din blat.

Crema: Iaurtul si zaharul se bat bine pana se topeste zaharul. Gelatina o pregatim conform instructiunilor de pe plic si o adaugam peste iaurt. Omogenizam bine dupa care o punem la frigider.

Piersicile din compot le scurgem bine dupa care le taiem in feliute subtiri. La fel taiem si capsunii dupa ce i-am spalat si curatat de codite. Iaurtul il impartim in doua, intr-o parte adaugam piersicile, in cealalta capsunile. Le amestecam si le dam din nou la frigider.

Blatul dupa ce s-a racit, il taiem in 3. In tava in care l-am copt punem folie alimentara si asezam un blat. Insiropam cu sucul din compotul de piersici dupa care punem crema cu piersici, al doilea blat (nu-l insiropam) si peste crema de capsuni, apoi ultimul blat. Se da la frigider pt cel putin o ora, crema trebuie sa se fi inchegat bine. Inainte de ornare, se scoate inelul detasabil, si se inlatura folia alimentara.

Eu l-am ornat cu frisca si capsuni si l-am pus la rece pana la servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de sarbatoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat