E mult mai gustos decat o arata pozele...
Blatul :
Crema:
Pentru ornat:
Blatul: Se mixeaza ingredientele pentru blat , se toarna in forma (cu margini detasabile) tapetata cu hartie de copt si se coace 20-25 min. in cuptorul incins.
Crema: Se bat galbenusurile cu zahar si se toarna laptele fierbinte. Se incalzeste in bain-marie amestecand continuu , pana se ingroasa putin. Se adauga gelatina si se dizolva . Se scoate compozitia din bain-marie si se bate pana se raceste, apoi se inglobeaza frisca batuta si lichiorul ( poate fi si alt lichior sau coniac, in care punem coaja de portocala ).
Se acopera blatul cu jumatate din crema, dupa ce am asezat cateva felii de portocala pe marginea vasului. In restul de crema se inglobeaza 100 g. ciocolata topita si miezul de la 2-3 portocale, taiat cubulete. Crema de ciocolata se adauga peste crema alba si se marmoreaza cu o furculita. Tortul se da la frigider cca. 3-4 ore.
ORNAT: Se topeste ciocolata , se toarna pe o folie sau hartie de copt si se niveleaza, apoi se lasa sa se intareasca. Se rup bucati si se pudreaza cu cacao. Cu aceste bucati se orneaza suprafata tortului.