Tort de mere in caramel cu scortisoara

de Rocsi in Torturi, 8 Noi 2011 | 8571 vizualizari

 

Vreau si eu sa urez tuturor celor ce astazi isi serbeaza ziua numelui un sincer si calduros "La multi ani"!!!

 

INGREDIENTE

  • 8-9 mere potrivite
  • 2 linguri unt
  • 6-7 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 esenta rom
  • circa 10 linguri nuca macinata
  • pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 3 linguri nuca macinata
  • 3-4 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • 1 praf scortisoara
  • pentru ornat:
  • 15 linguri smantana pentru frisca
  • 4-5 linguri zahar pudra
  • putina cacao
  • nuca macinata si ce mai doriti
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere in caramel cu scortisoara:

Mai intai pregatim caramelul.

Luam o cratita(in care ati mai facut caramel) si punem 5 linguri de zahar.

Punem pe aragaz la foc potrivit si cand s-a caramelizat il intindem  uniform cat si pe peretii cratitei.

Il lasam sa se racesca .

Merele le spalam.

Le curata de coaja si le scobim mijlocul.

Le asezam peste caramel,iar in spatiile mai libere punem jumatati de mere.

Intr-un castronel amestecam nuca macinata cu esenta de rom si scortisoara.

Cu acest amestec umplem merele.

Deasupra fiecarui mar taiem cate un cubulet de unt.

Presaram si cele 2 linguri de zahar ramase si zaharul vanilat ,uniform ,peste mere.

Dam cratita in cuptorul incins,la o temperatura potrivita,pana merele se inmoaie putin(cam 20 de minute).

Blatul:

Mixam spuma ouale cu zaharul.

Adaugam apa si praful de copt.

Apoi punem esenta si scortisoara.

La urma incorporam nuca macinata si faina.

Dupa ce merele s-au inmuiat putin,le scoatem din cuptor si turnam blatul.

Dam iar tortul in cuptor si lasam pana blatul este bine facut.

Cand este gata,il scoatem si il lasam la racit,apoi il rasturnam pe un platou.

Smantana(care este rece,pana atunci o tinem la frigider)o mixam .

Cand s-a ingrosat putin ,adaugam  zaharul pudra si continuam mixarea pana este bine ingrosata.

Imbracam tortul in frisca.(daca nu s-a insiropat suficient dupa ce l-ati rasturnam pe platou,atunci preparati un sirop din apa,zahar pudra si putina esenta si insiropati bine blatul).

Pe margini am pudrat putina cacaua,iar pe mijloc am presarat putina nuca macinata.

In rest ornam dupa preferinta.

Pofta buna!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere in caramel cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort ursulet