Am primit reteta de la mama mea. Prima data a facut-o ea si apoi si eu, este delicios!!!
Il puteti face pentru o aniversare sau onomastica, dar si atunci cand aveti pofta de ceva dulce.
Pentru blat: se bat ouale cu zaharul pana se omogenizeaza si capata textura cremoasa, apoi adaugam faina cu praful de copt, uleiul, laptele, zeama si coaja de lamaie si omogenizam. Punem intr-o tava(de preferat rotunda cu margini detasabile, sau poate fi si patrata dar marginile ar trebui sa fie detasabile) unsa cu unt si tapetata cu faina pe pereti, iar pe fundul tavii puneti hartie de copt. Dati la cuptor 30 de minute la 180 grade. testati-l cu un betisor inainte de a-l scoate.
Pentru crema: topim untul, batem ouale cu zagarul si lamaia pana se fac cremoase, le aaugam peste unt si le punem la foc mic amestecand mereu. dupa ce se leaga o dam jos de pe foc si adaugam gelatina pregatita conform indicatiilor de pe ambalaj, o lasam sa se raceasca(la temperatura camerei nu la frigider pt ca se va intari detot gelatina si nu o vom mai putea amesteca cu frisca), iar cand s-a racitâ adaugam frisca batuta si incorporam.
Blatul in vom lasa in tava. iar upa ce s-a racit vom adauga peste el Limoncello, punem si crema si dam la frigider pentru cateva ore(ce mai bine e sa il lasati peste noapte). Cand il scoateti de la rece il ornati cum doriti si il serviti!! Pofta buna!!!
Este super bun si racoritor!! Ideal pentru zile de vara.