by bitza cu mici modificari ii multumesc
BLAT
INGHETATA
BLAT
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,apoi se adauga zaharul si se mixeaza bine,se adauga galbenusul.Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se cerne peste albusuri. Se amesteca cu o spatula dinspre exterior spre interior.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt,se toarna compozitia se da la cuptorul incalzit 15 min la foc mic.
INGHETATA
Cele 2 galbenusuri si cele 2 oua se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se topeste,apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza
Laptele se incalzeste si se adauga peste crema de ou.
Amestecul obtinut se toarna intr-o cratita si se pune la foc 5 min pana incepe sa se ingroasa.
Ciocolata cu 3 linguri de frisca se topeste pe baie de aburi si se adauga compozitiei.
Frisca se bate tare si se adauga compozitiei. Se omogenizeaza.
Se toarna compozitia intr-o caserola si se da la congelator 1 ora.
Dupa o ora se scoate si se mixeaza.
Tava in care am copt blatul se imbraca in folie alimentara, se toarna inghetata si se acopera cu folie si se da la congelator 2 ore.
Se scoate tava si se aseaza blatul insiropat si se lasa peste noapte la congelator.
A 2-a zi se rastoarna tortul pe o farfurie in asa fel incat blatul sa fie la baza.
Se decoreaza cu globuri de inghetata si ciocolata.
Eu am uns blatul si cu frisca